Hlavní obsah

Německo - Itálie 9:4Němci začali na hokejovém MS kanonádou

Riga/Praha

Hokejisté Německa deklasovali v úvodním zápase na mistrovství světa v Rize Itálii 9:4 a získali tři body do tabulky skupiny B. Vysoce favorizovaní Němci rozhodli duel pěti góly ve druhé třetině. Dvě branky vítězů dal Marcel Noebels.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Německý hokejsita Tom Kühnhackl oslavuje se spoluhráči gól proti Itálii na MS v Rize.

Článek

Němci byli od úvodu aktivnější, skóre ale dokázali otevřít až v 16. minutě, kdy Krämmer využil zaváhání Marchettiho a posunul do šance Kühnhackla, který nezaváhal. Italové ale soupeře v rozmezí 25 sekund zaskočili dvěma góly. Nejprve se po rychlém protiútoku prosadil Petan, vzápětí pohotově dorazil puk v pádu Frigo. Němci ale ještě v první třetině vyrovnali, poté co přihrávku Eisenschmida zpoza branky zužitkoval Moritz Müller.

Italové, kterým kvůli koronavirové nákaze chyběl na střídačce hlavní kouč Greg Ireland i více než deset hráčů z plánované nominace, zápas ztratili ve druhé části. Němci měli i nadále výraznou střeleckou převahu. Zatímco Brückmann v německé brance čelil jen dvěma pokusům soupeře, na Fazia mířilo 19 střel a pět jich skončilo za jeho zády. Dvakrát se prosadil Noebels, gól vstřelil i synovec Roberta Reichla Lukas.

Ve třetí třetině mohli Italové zmírnit porážku při pětiminutové přesilovce, což se jim nakonec podařilo. Nejprve sice sami inkasovali, poté ale využili početní převahu pět na tři, následně se prosadili i v klasické výhodě. Poslední slovo měli ale opět Němci a produktivní druhá formace, která se podílela na čtyřech gólech.

Mistrovství světa v hokeji v Rize - skupina B (Arena Riga):
Německo - Itálie 9:4 (2:2, 5:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 16. Kühnhackl (Krämmer), 19. M. Müller (Eisenschmid, Loibl), 25. Rieder (Kühnhackl, Krämmer), 28. Tiffels (Eisenschmid, Plachta), 36. Noebels (J. Müller, Pföderl), 38. Reichel (Seider), 39. Noebels (Pföderl, Reichel), 43. Plachta (Tiffels, Holzer), 49. Pföderl (Noebels , Reichel) - 18. Petan (Miceli), 19. Frigo (Magnabosco, Bardaro), 44. Bardaro (Deluca), 45. Frank (Frigo). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Bruggeman – Oliver (oba USA), McCrank (Kan.). Vyloučení: 2:3, navíc J. Müller (Něm.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Německo: Brückmann – Seider, M. Müller, Holzer, Brandt. Nowak, Wagner, Gawanke, J. Müller – Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl , Noebels, Reichel - Eisenschmid, Loibl, Plachta - Tiffels, Kastner, Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.
Itálie: Fazio – Hochkofler, Casetti, Spornberger, Glira, Pietroniro, Marchetti, Soracreppa, Gios - Miceli, Petan, Frank - Deluca, Rosa, Giliati - Magnabosco, Bardaro, Frigo - Galimberti, Andergassen, Pitschieler. Trenér: Giorgio De Bettin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články