Hlavní obsah

Velká Británie - Rusko 1:7Rusové slaví na MS druhou výhru, Británii podle očekávání smetli

Riga

Hokejisté Ruska si připsali na MS v Rize druhé vítězství. Po pátečním vítězství nad Českem sborná v sobotu ve skupině A přehrála Velkou Británii pohodlně 7:1. Třemi body za dvě branky a nahrávku se pod úspěch obhájců bronzu z Bratislavy podepsal útočník Anton Burdasov.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Ruský útočník Anton Slepyšev (vlevo) se snaží vyzrát na britského brankáře Jacksona Whistlea.

Článek

V brankovišti ruského týmu dostal tentokrát přednost Bočarov, za celý zápas si však připsal pouze deset úspěšných zásahů. Jeho protějšek Whistle byl naopak pod palbou celkem 42 ran, jen za úvodní třetinu jich na něho favorit vyslal patnáct a z toho čtyřikrát slavili Rusové vstřelený gól.

V končící šesté minutě využil první přesilovku zápasu Burdasov. Už o 86 sekund později přidal naopak v oslabení druhý gól Grigorenko. S ohledem na další vývoj zápasu byl pro něho nakonec i vítězný. Právě Grigorenko přitom rozhodl páteční bitvu s Čechy jen 19 sekund před koncem.

Rusové se však neukolébali nabytým vedením a nadále ho navyšovali. O další dvě minuty později se podruhé v utkání prosadil Burdasov a vynikající nástup sborné potvrdil na konci 11. minuty ještě Tolčinskij. Britové se dočkali alespoň malé radosti v podobě Kirkova snížení.

Foto: Roman Koksarov, ČTK/AP

Ruský forvard Pavel Karnauchov vyzkoušel pozornost britského gólmana Jacksona Whistlea.

Poměr přesných střel na branku byl ve druhém dějství ještě drtivější (18:3), Rusům se však podařilo přidat jen jediný gól zásluhou Karnauchova. Zbytek zápasu si mohli užít v poklidném tempu, i tak navýšili rozdíl ve skóre ve třetí třetině ještě Kuzmenko a Slepyšev.

MS v hokeji v Rize - skupina A (Olympijské sportovní centrum):
Velká Británie - Rusko 1:7 (1:4, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Kirk (Dowd, Connolly) - 6. Burdasov (Grigorenko, Ožiganov), 8. Grigorenko (Voronkov), 10. Burdasov (Kuzmenko, Gavrikov), 11. Tolčinskij (Barabanov), 31. Karnauchov (Zadorov, Zub), 50. Kuzmenko (Burdasov, Ožiganov), 54. Slepyšev (Karnauchov). Rozhodčí: Tscherrig (Švýc.), Sternat - Seewald (oba Rak.), Merten (Něm.). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Velká Británie: Whistle - D. Phillips, O'Connor, Richardson, Tetlow, Ehrhardt, Clements, Garside - Kirk, Perlini, Connolly - Dowd, Hammond, Lake - Hook, Lachowicz, Betteridge - Ferrara, Myers, J. Phillips - Davies. Trenér: Corey Neilson.
Rusko: Bočarov - Zub, Zadorov, Gavrikov, Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov - Tolčinskij, Šalunov, Barabanov - Grigorenko, Karnauchov, Slepyšev - Burdasov, I. Morozov, Kuzmenko - E. Galimov, Kameněv, Voronkov - Švec-Rogovoj. Trenér: Valerij Bragin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články