Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 1:2Klokani přišli v derby o rekordní sérii, pražský rival si zajistil druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Juliš 0 : 1
35. Puškáč 1 : 1
61. Pavelka 1 : 2
Záznam online reportáže

Letenští si zajistili konečné druhé místo a tím kvalifikaci Ligy mistrů. Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v utkání 33. kola Fortuna ligy na hřišti Bohemians 2:1 a třetí Jablonec je po se Slavií už nemůže předstihnout. Klokani tak ukončili svou nejdelší sérii bez porážky v samostatné české historii na počtu 12 utkání. Sparta se jim pomstila za lednovou porážku 0:1, po níž skončil trenér Kotal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bořek Dočkal (na zemi) během derby v Ďolíčku.

Článek

Letenští sice museli oželet služby zraněného Hložka, lepší začátek si ovšem nemohli ani vysnít. Hned v první minutě Dostál zaskočil zpětnou přihrávkou Köstla, jejich nedorozumění využil Juliš a svým 12. gólem v ligové sezoně otevřel skóre.

Šokujícím úvodem byla vynechána seznamovací oťukávací pasáž, oba týmy se do sebe pustily v ofenzivním duchu. Klokan Puškáč hlavičkoval těsně vedle, na druhé straně Karlssonovu ránu vyrazil Le Giang. Domácí drželi míč častěji na svých kopačkách a vyrovnání se dočkali deset minut před přestávkou. Puškáč se opřel do míče a s odrazem o břevno ho poslal za Nitova záda. Udeřit mohla i Sparta, ale Le Giang se po Dočkalově přímém kopu a Hanckově hlavičce vyznamenal.

Ani ve druhém poločase Sparta nedominovala, pomohla si ovšem standardkou. Dočkal rozehrál rohový kop přesně a Pavelka hlavou znovu zajistil favoritovi vedení.

Gól změnil obraz hry, domácí zaskočil a hosté derby kontrolovali.

V závěru mohl vyrovnat Hronek, VAR ovšem odhalil jeho ofsajd, takže už se ani nezkoumalo, zda míč z jeho kopačky přešel brankovou čáru, nebo ne.

Sparta od listopadu 2001 neprohrála v lize na hřišti Bohemians již třináctkrát po sobě.

Fotbalová liga - 33. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:2 (1:1)
Branky: 35. Puškáč - 1. Juliš, 61. Pavelka. Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Kotalík - Hocek (video). ŽK: Dostál, Necid, Hronek - Wiesner, Souček. Diváci: 734.
Bohemians: Le Giang - Bederka, Köstl, Krch (86. Osmančík) - Dostál, Květ (72. Novák), Hronek, Ljovin, Vondra (72. Kosek) - Necid, Puškáč (65. Keita). Trenér: Klusáček.
Sparta: Nita - Wiesner, Pavelka, Hancko, Hanousek - Karlsson (60. Karabec), Sáček, Souček, Dočkal, Ladislav Krejčí starší (68. Polidar) - Juliš (87. Minčev). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: