Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 1:1Jablonec skončí třetí, znovu se trefil Doležal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lingr 0 : 1
15. Doležal 1 : 1
Záznam online reportáže

Sešívaná série neporazitelnosti trvá dál. Slavia remizovala v předposledním 33. kole v Jablonci 1:1 a bodovala ve 45. duelu za sebou. Jablonec po bodové ztrátě definitivně ztratil šanci na druhé místo a s ním spojenou kvalifikaci o Ligu mistrů, neboť Sparta dokázala zvítězit 2:1 na hřišti Bohemians 1905. Slavia na Střelnici vedla, Severočeši však brzy vyrovnali zásluhou Martina Doležala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Doležal z Jablonce se raduje z gólu proti Slavii.

Článek

Červenobílí oproti pohárovému finále s Plzní výrazně obměnili kádr a na severu Čech se dostali bleskově do vedení. Po šesti minutách šikovně tečoval míč Lingr ke vzdálenější tyči po přízemní přihrávce Baha přes nedůrazného Kubistu.

Tým Petra Rady ovšem rychle odpověděl ze své první nebezpečnější příležitosti. Považanec po čtvrt hodině hry skvělou přihrávkou za obranu vysunul Doležala. Jablonecký ostrostřelec sám před Stejskalem poslal míč špičkou kopačky do branky. Byl to jeho již třináctý zásah sezony, kterým se dotáhl na svého zraněného parťáka Schranze a jen pouze jedna trefa mu chybí na prvního v aktuální tabulce střelců Kuchtu.

Po 21. minutách nařídil sudí Pechanec pokutový kop proti domácím po kontaktu Hanuše s Bahem, po zhlédnutí videozáznamu však svůj verdikt upravil a trestný kop odvolal.

Bojovalo se především ve středu hřiště, kombinace brzdily nepřesnosti, přesto mohly ještě do pauzy skórovat oba týmy. Za hosty pálil Bah z přímého volného kopu z třiceti metrů, Hanuš ho jen s námahou vyrazil a Zimovu dorážku zelenobílí zblokovali. Jablonec měl zase šanci těsně před pauzou, Pilařovu hlavičku po centru Doležala zblokoval Bah.

Druhý poločas už nabídl minimum větších šancí. Závěr utkání však patřil domácím. Strhnout výhru na jejich stranu mohl v závěru Jovovič, ale jeho dvě střely Stejskal kontroloval. Následně Štěpánek z voleje jen těsně minul tyč. Slavia se tlaku ubránila a natáhla neporazitelnost v Jablonci na šest utkání.

33. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slavia Praha 1:1 (1:1)
Branky: 15. Doležal - 5. Lingr. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Kříž - Adam (video). ŽK: Štěpánek, Považanec, Krob, Jovovič - Oscar, Kačaraba. Diváci: omezený počet.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Martinec, Krob - Kratochvíl, Považanec - Pleštil (79. Podaný), Smejkal (62. Jovovič), Pilař (88. Hübschman) - Doležal. Trenér: Rada.
Slavia: Stejskal - Bah (46. Kúdela), Kačaraba, Zima, Oscar - Traoré, Samek (78. Deli) - Van Buren, Beran (62. Hilál), Sima (62. Višinský) - Lingr (80. Rigo). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: