Hlavní obsah

Německo - Kanada 3:1Další pohroma pro Kanadu! Se zámořskou velmocí je na MS zle

Kanadští hokejisté pokračují na mistrovství světa v Rize ve výsledkové mizérii. Prohráli i třetí zápas, když tentokrát podlehli Německu 1:3. Zámořský tým je tak bez bodu a se skóre 2:10 mu patří ve skupině B předposlední příčka před Itálií. Němci jsou naopak po třech zápasech bodově stoprocentní a skupinu vedou.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Němec Stefan Loibl (15) se s Marcem Nowakem raduje z gólu proti Kanadě.

Článek
Fotogalerie

Německo nasměrovaly za první výhrou nad Kanadou na MS od roku 1996 dvě branky v rozmezí 38 sekund v první třetině. Kanada si poté vytvořila místy drtivý tlak, měla řadu přesilových her, ale dokázala pouze snížit na 1:2. Na konečných 3:1 upravil při power play soupeře Korbinian Holzer.

Kouč Kanady Gallant i přes dva předešlé nezdary a trápení týmu v ofenzivě vsadil prakticky na totožnou sestavu jako v minulém utkání. Jeho svěřenci v úvodu nevyužili první přesilovou hru, poté neproměnil slibnou šanci útočník Bunting.

V rozmezí 40 sekund se pak dvakrát prosadili Němci. Skóre otevřel Loibel, vzápětí se Plachtova střela odrazila od Powerovy brusle za bezmocného brankáře Hilla. Na konci první třetiny se ale Kanaďanům podařilo snížit, když za záda gólmana Niederbergera prošla Paulova střela.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Ve druhé třetině si zámořští hráči i díky přesilovým hrám vytvořili místy drtivý tlak. Dvakrát však promarnili dlouhou početní výhodu pět na tři. Nejprve měli výhodu dvou hráčů 1:55 minuty, poté rovné dvě minuty. Gól ale nedali. Danforth trefil pouze tyč. Při druhé přesilovce se Němci ubránili i v situaci, kdy Kühnhacklovi chyběla hokejka. Niederberger si jen ve druhé dvacetiminutovce připsal 19 zákroků.

Ve 46. minutě mohl Německo přiblížit výhře Rieder, Hill ale jeho brejk v oslabení zastavil. Gólman Eisbären Berlín Niederberger svůj tým podržel při dalších kanadských šancích a nakonec si připsal 39 úspěšných zákroků. V 58. minutě Kanada odvolala gólmana, soupeř ale její risk za pět sekund potrestal. Třetí německou výhru pojistil obránce Holzer.

Mistrovství světa v hokeji v Rize - skupina B:
Německo - Kanada 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Loibl (Kühnhackl, Rieder), 12. Plachta (Eisenschmid) , 58. Holzer (Plachta, Noebels) - 19. Paul (Miller). Rozhodčí: Gofman, Romaško - Lazarev (všichni Rus.), Goljak (Běl.). Vyloučení: 9:4, navíc Holzer (Něm.) 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Německo: Niederberger - Seider, M. Müller, Holzer, Brandt. Nowak, Wagner, Gawanke, J. Müller - Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl, Noebels, Reichel - Eisenschmid, Loibl, Plachta - Tiffels, Kastner, Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.
Kanada: Hill - Power, Stecher, Ferraro, Miller, Beaudin, Walker, Bernard-Docker - Paul, Vilardi, Bunting - Comtois, Henrique, Brown - Hagel, Danforth, Pirri - Perfetti, Anderson-Dolan, Foudy. Trenér: Gerard Gallant.
1.Německo3300017:69
2.Lotyšsko320107:37
3.Kazachstán202005:34
4.Finsko210103:34
5.USA210016:33
6.Norsko210015:63
7.Kanada300032:100
8.Itálie300035:160
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama