Hlavní obsah

USA - Kazachstán 3:0Američané na hokejovém MS další senzaci nepřipustili

Riga

Hokejisté USA zdolali na mistrovství světa v Rize v základní skupině B dosud neporažený Kazachstán 3:0. Američané si připsali druhou výhru ze tří utkání, Kazachstán vyšel poprvé naprázdno po lépe zvládnutých nájezdech proti domácímu Lotyšsku i obhájcům zlata z Bratislavy Finům. Čisté konto udržel brankář Cal Petersen.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Justin Abdelkader ze Spojených států ve velké šanci před brankou Kazachstánu

Článek
Fotogalerie

Američané si góly rozložili rovnoměrně do každé z třetin. Hned v úvodu začali náporem a jejich aktivita se promítla i do poměru střel za první dějství, který byl 25:8 (celkem 52:18). Na konci sedmé minuty uklidnil favorita vedoucím gólem Clendening.

Hodně důležitý byl nástup do druhé části. Po 93 sekundách zvýšil Moore a v tu chvíli bylo zřejmé, že pokud se Kazaši chtějí pokusit o další překvapení na účet favorita, potřebují co nejdříve odčarovat Petersenovo kouzlo. Šance však přibývaly hlavně na straně Američanů. Dvě z nich nevyužil Robinson, přestože byl gólu hodně blízko.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Zámořský celek zvládl na výbornou rovněž nástup do třetí třetiny, kdy Drury přizvedl Donatovo nahození a Bojarkin potřetí kapituloval. V tu chvíli bylo o vítězi rozhodnuto. Tím spíš, když o chvilku později nebyl uznán gól Petuchova pro úmyslné hraní nohou.

Mistrovství světa v hokeji v Rize:
Skupina B (Arena Riga):
USA - Kazachstán 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Clendening (Robertson, T. Moore), 22. T. Moore (Z. Jones), 42. Drury (Donato, Tennyson). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Hynek (všichni ČR), Synek (SR). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků.
USA: Petersen - Wolanin, Roy, Z. Jones, Tennyson, Hellickson, Clendening, Ch. Wideman - Robinson, Rooney, Chmelevski - Donato, Drury, Beniers - Robertson, T. Moore, Garland - Abdelkader, Blackwell, Labanc - B. Boyle. Trenér: Jack Capuano.
Kazachstán: Bojarkin - Makljukov, Dietz, Orechov, Blacker, Šalapov, Stěpaněnko - Panjukov, Starčenko, Ševčenko - N. Michajlis, Valk, Savickij - Šestakov, Šin, Rymarev - Akolzin, Sagadějev, Asetov - Petuchov. Trenér: Jurij Michajlis.
Aktuální tabulka skupiny B
1.Německo3300017:69
2.Lotyšsko320107:37
3.USA220019:36
4.Finsko210103:34
5.Kazachstán202015:64
6.Norsko210015:63
7.Kanada300032:100
8.Itálie300035:160

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články