Hlavní obsah

Sparta - Brno 6:1Hložek udeřil čtyřikrát, jeho bývalý klub vyfasoval na rozloučenou debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hladík 0 : 1
9. Hložek (penalta) 1 : 1
14. Hložek 2 : 1
26. Hložek 3 : 1
30. Polidar 4 : 1
32. Hložek 5 : 1
42. Sedlák (vlastní) 6 : 1
Záznam online reportáže

Přišel na Letnou právě z Brna, své trefy tak slavil decentně. A že jich bylo... Fotbalisté pražské Sparty porazili v závěrečném 34. kole Fortuna ligy sestupující Zbrojovku 6:1 a reprezentant Adam Hložek nasázel za první poločas čtyři góly! S 15 brankami se tak v čele tabulky střelců dorovnal se slávistou Kuchtou, do druhé půle už mladý sparťan nenastoupil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Adam Hložek slaví gól v utkání s Brnem.

Článek

Reprezentant Hložek se po lehčím zranění vrátil do sparťanské sestavy, spolu s ním i stoper Čelůstka. Místo Nity, který dostal volno na zápas Rumunska s Anglií, se do branky postavil Heča, v lize nastoupil poprvé od listopadu. Juliš aspirující na korunu krále střelců usedl jen na lavičku, Součka a Wiesnera vyřadilo stop za žluté karty.

Zbrojovka mohla hrát v klidu, její sestup byl dávno zpečetěn. Snadno šla do vedení, když Floder vykopl balon, Hancko s Hečou se nedomluvili a Hladík zakončoval do prázdné branky.

Pak ale nastal brněnský rozklad. Hložek z penalty vyrovnal a za 17 minut stihl hattrick. Další zásah přidal Polidar, pak si vzal slovo opět Hložek a čtvrtou trefou se ujal vedení v tabulce střelců. Když si pak Sedlák dal vlastní gól, bylo Brno zralé na ručník. Po prvním poločase byl stav 6:1, přitom střely na branku 5:1...

Trenér Vrba o přestávce hrdinu dne trochu překvapivě vystřídal, nejspíš ze zdravotních důvodů. Místo Hložka přišel na hřiště další kanonýr Juliš. Druhý poločas už ovšem žádné branky ani vzrušení nepřinesl.

Fotbalová liga - 34. kolo:
Sparta Praha - Zbrojovka Brno 6:1 (6:1)
Branky: 9. z pen., 14., 26. a 32. Hložek, 30. Polidar, 42. vlastní Sedlák - 5. Hladík. Rozhodčí: Machálek - Poživil, Pečenka - Denev (video). ŽK: Vitík - Jambor. Diváci: omezený počet.
Sparta: Heča - Vindheim, Čelůstka, Hancko (70. Vitík), Polidar - Karlsson (64. Karabec), Pavelka, Sáček (64. Trávník), Dočkal, Ladislav Krejčí starší (82. Minčev) - Hložek (46. Juliš). Trenér: Vrba.
Brno: Floder - Hlavica (46. Endl), Dreksa, Pernica - Štepanovský, Čermák (46. Jambor), Pachlopník (70. Fila), Sedlák (46. Moravec), Reiter (46. Přichystal) - Růsek, Hladík. Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: