Hlavní obsah

Slavia - Budějovice 2:1Invincibles. Neporazitelná Slavia slaví třetí titul v řadě, Kuchta se o korunu krále střelců podělil s Hložkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Lingr 1 : 0
43. Kuchta 2 : 0
76. Skovajsa 2 : 1
Záznam online reportáže

Mohlo se slavit. A dokonce potřetí v řadě. A ke všemu se stoprocentně splněnými cíli, které si fotbalová Slavia dala. Mistrovský titul obhájila, v ligové sezoně neprohrála jediný zápas, takže se stala šampionem. Invincibles. Sérii utkání bez prohry navíc natáhla v závěrečném dějství výhrou nad Českými Budějovicemi na 46 zápasů. A dokonce i koruna pro krále ligových střelců pro Jana Kuchtu společně s Adamem Hložkem. Když k tomu všemu Trpišovského tým připočte triumf v domácím poháru a postup do čtvrtfinále Evropské ligy, může směle prohlásit: Byla to zase totální sezona.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu.

Článek

Za čtvrthodiny sklouzlo loučení s ligovou sezonou v Edenu do formality. Lingr dal vedoucí gól Slavie a od té chvíle její duel s Jihočechy proměnil jen ve vyhlížení závěrečného hvizdu a třetí mistrovské korunovace v řadě.

Odevzdané České Budějovice nebyly soupeřem, který by Pražany zastavil na cestě za šestačtyřicátým ligovým utkáním bez prohry, natož aby se staly protivníkem, který jako jediný během 34 kol Pražany udolá a porazí.

To tak, v slavnostní atmosféře, která v Edenu vládla. Před zraky domácích fanoušků, kteří mohli zaplnit ochozy už dokonce z dvaceti procent. A s Milanem Škodou, Josefem Hušbauerem, Alexem Králem a legionáři z West Hamu Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem na tribuně, protože i oni se přišli podívat, jak si jejich nástupci a pokračovatelé v sešívaném dresu vychutnávají třetí korunovaci v řadě. A navíc jako Invincibles, tedy Neporazitelní mistři.

Naposledy se tohle povedlo Spartě v sezoně 2009/10, po jedenácti letech se tímhle slůvkem pyšní i Slavia.

Chtěla se pyšnit i tím, že má ve svém středu nejlepšího ligového střelce Jana Kuchtu, což byl další ze slávistických cílů poté, co bylo jasno o obhajobě titulu a poté i pohárovém triumfu.

Z druhého břehu Vltavy ovšem přicházely do Edenu zlověstné zprávy. Bum, Hložek dal první gól. Bum, mladý sparťanský snajpr přidal druhý. Bum bum, do přestávky zápasu s Brnem měl na kontě čtyři trefy a nejlepším kanonýrem sezony byl v ten moment on.

Kuchta se na něho ovšem ještě do půle dotáhl. Po skvostně naservírované přihrávce Baha ani nešlo, aby se mezi střelce nezapsal. Stačilo nastavit nohu a byl na tom zase stejně, jako Hložek.

Do druhé půle už na Letné Hložek nenastoupil, takže záleželo jen a jen na Kuchtovi, zda se s ním chce o střeleckou korunu dělit nebo ji chce uzmout sám.

Zatímco on po proměrněné šanci v 67. minutě na dělbu přistoupil, jeho spoluhráči odmitli se před mistrovskou korunovací s Jihočechy o body podělit. Dovolili sice  Skovajsovi výsledek skorigovat, ale tím to také skončilo.

Samozřejmě, protože třetí titul v řadě chtěla Slavia slavit výhrou.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:1 (2:0)
Branky: 15. Lingr, 43. Kuchta - 76. Skovajsa. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Hock - Adámková (video). ŽK: Skovajsa, Havelka, Valenta (všichni České Budějovice).
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Deli, Oscar - Samek (83. Zima), Traoré (84. Kačaraba) - Van Buren (74. Hilál), Lingr (64. Beran), Olayinka (84. Tecl) - Kuchta. Trenér: Trpišovský.
Č. Budějovice: Vorel - Novák, Havel, Králik, Skovajsa - Čavoš, Vais (71. Valenta)  - Brandner, Havelka, Mészáros (56. Mrčic) - Alvir (63. Vítovec). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: