Hlavní obsah

Slovácko - Zlín 2:0Svědíkův tým zakončil historicky nejlepší sezonu výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Wiesner 1 : 0
90. Jurečka 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka se rozloučili s prvoligovým ročníkem vítězstvím v regionálním derby nad Zlínem 2:0. O góly se v utkání 34. kola postarali v deváté minutě Lukáš Sadílek a v závěru Václav Jurečka. Slovácko bodovalo počtvrté za sebou, naopak Ševci si do příští sezony protáhnou šňůru 11 zápasů bez výhry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Slovácko si upevnilo čtvrté místo v tabulce, které je historicky nejlepším umístěním klubu v nejvyšší soutěži. Dosud byl tým z Uherského Hradiště nejlépe pátý v ročníku 2003/2004. Zlín po prohře zůstal na 14. příčce.

Od úvodních minut derby se hrála oboustranně ofenzivní partie. V první desetiminutovce měli šance na první změnu skóre hostující Vraštil a Poznar, ovšem ve slibných pozicích minuli branku.

Kotel domácích fanoušků, kteří po celý zápas neustálým skandováním vytvořil skvělou atmosféru, poprvé gólově zaburácel už v deváté minutě. Petrželův brejk z pravé strany a jeho střelu ještě stihl Dostál vyrazit, ale Sadílek pak prostřelil obránce Zlína a svým šestým gólem v sezoně poslal Slovácko do vedení.

V zajímavém průběhu první půle měly šance na góly oba týmy, u domácích aktivní Petržela dvakrát střílel, ale bez efektu. Na straně "Ševců" měl blízko k vyrovnání Fantiš, ale hlavou těsně minul pravou tyč.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Zlín a v 57. minutě měl na kopačce vyrovnání Martinéz, ale z hranice šestnáctky poslal míč jen těsně vedle Bajzovy branky, podobně jako Vraštil o čtyři minuty později. Slovácko se ale z pasivity oklepalo a vrátilo se k nátlakové hře. V 70. minutě střílel těsně nad Kohút, hlavou těsně minul Kalabiška.

V závěru zápasu měli blíže ke druhému gólu domácí a nakonec se ho dočkali v poslední minutě po kombinaci, když Jurečka zakončoval do prázdné branky. Slovácko vyhrálo čtvrtý z posledních pěti vzájemných ligových duelů.

Fotbalová liga - 34. kolo:
1. FC Slovácko - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 9. Sadílek, 90. Jurečka. Rozhodčí: Marek - Caletka, Novák. ŽK: Jawo (Zlín). Diváci: 1570 (omezený počet).
Slovácko: Bajza - Hofmann, Daníček, Kadlec - Tomič, Sadílek, Mareček (62. Kalabiška), Havlík - Petržela (78. Rezek), Cicilia (69. Kohút), Navrátil (62. Jurečka). Trenér: Svědík.
Zlín: Dostál - Procházka, Kolář (80. Cedidla), Simerský, Matejov (87. Potočný) - Fantiš, Hlinka, Vraštil (72. Jawo), Martínez (72. Janošek), Dramé (80. Čanturišvili) - Poznar. Trenér: Jelínek.

Reklama

Související témata: