Hlavní obsah

Novým prezidentem České florbalu se stal Novák, nahradil Šumana

Brno

Novým prezidentem Českého florbalu byl na valné hromadě v Brně zvolen dosavadní viceprezident Daniel Novák. Nahradí Filipa Šumana, který se po 21 letech rozhodl ve funkci prezidenta nepokračovat. Novákovým soupeřem měl být Tomáš Ficenc, ale svou kandidaturu těsně před volbou stáhl.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Filipa Šumana (vlevo) střídá v čele Českého florbalu Daniel Novák.

Článek

Novák byl ve veřejném hlasování zvolen téměř jednomyslně. "Vážím si silné podpory a těším se na následující tři roky práce pro florbal. Převzít vedení po Filipu Šumanovi není lehký úkol, ale i díky mému působení v roli viceprezidenta vím, do čeho jdu a co máme jako florbal před sebou za výzvy a cíle," uvedl Novák v tiskové zprávě.

Ve výkonném výboru pokračují všichni dosavadní členové, kteří kandidovali - vedle Nováka Václav Culka, Petr Galasovský, Martin Musil, Petr Musil, Michal Peterka a Renáta Typlová. Místo Šumana a Jana Macečka byli zvoleni Tomáš Pacák a Jiří Dufek.

"I nadále budeme chtít pracovat na silné pozici florbalu nejen v ČR a současně udržet férové prostředí napříč celým sportem," doplnil Novák, který má mandát na tři roky.

"Jsem rád, že funkci přebírá právě Dan. Řadu let jsme úspěšně spolupracovali a věřím, že dokáže dál posouvat Český florbal," uvedl Šuman, který je viceprezidentem Mezinárodní florbalové federace a místopředsedou Českého olympijského výboru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články