Hlavní obsah

James se v příští sezoně NBA vrátí k číslu 6 na dresu místo třiadvacítky

Los Angeles

Hvězdný basketbalista LeBron James se v příští sezoně NBA vrátí k číslu 6 na dresu. V posledních letech hrál s třiadvacítkou, šestku nosil během čtyřletého angažmá v Miami a patřila mu také na reprezentačních akcích. O chystané změně informoval server The Athletic.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Hvězdný basketbalista LeBron James se prý vzdá startu na OH v Tokiu.

Článek
Fotogalerie

Čtyřnásobný držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy nosil číslo 23 od začátku kariéry v NBA v dresu Clevelandu a vrátil se k němu i po návratu ke Cavaliers po angažmá na Floridě. V týmu Heat třiadvacítka nebyla k mání, protože ji klub vyřadil na počest legendárního Michaela Jordana.

Po druhém působení v Clevelandu zůstal James věrný číslu 23 i ve třech sezonách v současném působišti Los Angeles Lakers, ačkoliv už po prvním roce zvažoval návrat k šestce. Třiadvacítky se chtěl vzdát ve prospěch tehdejšího nového spoluhráče Anthonyho Davise, který byl na číslo 23 zvyklý z New Orleans. Proti byla společnost Nike, která je oficiálním dodavatelem dresů pro NBA; podle propočtů stanice ESPN by tehdejší opožděná změna čísla vyšla na desítky milionů dolarů vzhledem k vynaloženým nákladům na už vyrobené dresy.

Reklama