Hlavní obsah

Kuřetem už si mě nekoupíš! Jágr odmítl Babiše a nestane se tváří očkovací kampaně

Praha

V minulosti se Jaromír Jágr, hrající majitel extraligového klubu Rytíři Kladno, "zaprodal" českému premiérovi Andreji Babišovi, když natáčel reklamu na Vodňanské kuře. Teď se však odmítl stát tváři pro-očkovací kampaně proti covidu-19.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr se zatím proti covidu očkovat nenechá.

Článek

Podle serveru Seznam Zprávy Jágr odmítl nabídku premiéra Babiše s tím, že sám má dostatek protilátek a očkovat se zatím nechat nechce. Množství protilátek na koronavirus by ale při rozhodování o podání vakcíny nemělo hrát roli, upozorňují odborníci. Zástupci ministerstva ani vakcinologové nedoporučují zkoumání protilátek v souvislosti s očkováním.

"My jsme se o tom s panem premiérem bavili, že mu pan Jágr odmítl dělat figuranta na propagaci vakcinace z toho důvodu, že má protilátky," řekla Seznam Zprávám náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Vašáková. Jágr ale podle ní vycházel z chybného předpokladu. Odborníci tvrdí, že chybí jasná hranice dostatečného množství protilátek, navíc nikdo neví, jak rychle mu budou protilátky ubývat.

Devětačtyřicetiletý Jágr na dotaz Seznam Zpráv, aby své důvody, proč odmítl stát se tváří očkování, vysvětlil, zatím nereagoval.

Reklama