Hlavní obsah

Před utkáním Německa s Francií seskočil na hřiště ekologický aktivista

Aktualizováno

Těsně před začátkem zápasu německých a francouzských fotbalistů na mistrovství Evropy v Mnichově přistál na hřišti ekologický aktivista na padáku opatřeném motorem. Podle agentury AP zřejmě seskočil ze střechy stadionu. Na padáku měl nápisy Greenpeace a Kick out oil (Vykopněte naftu). Výkop utkání naplánovaný na 21:00 jeho akce nezpozdila.

Foto: Lukas Barth-tuttas, Reuters

Před zápasem v Mnichově přistál na hřišti ekologický aktivista Greenpeace na padáku opatřeném motorem.

Článek
Fotogalerie

Muže okamžitě z hrací plochy odvedli členové ochranky. Televizní stanice ARD s odvoláním na policejní zdroje uvedla, že parašutista během přistání poranil na hlavě dva lidi, kteří museli být ošetřeni v nemocnici. Sám zraněn nebyl. UEFA označila jeho čin za bezohledný a nebezpečný, místní úřady podle ní podniknou nezbytné kroky.

Organizace Greenpeace se za ohrožení a zranění osob na stadionu omluvila. "Doufáme, že se všem vede dobře," uvedla na twitteru. Aktivistu prý postihly technické problémy a musel přistát nouzově.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

V prestižním souboji zvítězili úřadující mistři světa a vicemistři Evropy Francouzi nad Německem 1:0.

Reklama

Související témata: