Hlavní obsah

Montreal - Vegas 3:2 PPStav série 2:1Noskova asistence nestačila. Vegas srazila obrovská chyba zkušeného gólmana

Český hokejista Vegas Tomáš Nosek si připsal jednu přihrávku ve třetím zápase semifinálové série NHL proti Montrealu. K výhře v zápase, ani k vedení v sérii ale asistence českého forvarda nestačila. Montreal měl totiž Joshe Andersona, který nejprve, těsně před koncem normální hrací doby využil obrovské chyby gólmana Fleuryho a vyrovnal. V prodloužení pak také zápas rozhodl. Kanadský tým vede v sérii 2:1 na zápasy.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Brankář Vegas Golden Knights Marc-Andre Fleury ve třetím zápase semifinále play off NHL proti Montrealu Canadiens

Článek

Carey Price, Josh Anderson. Brankářská superstar a nepříliš známý forvard třetí formace Canadiens. Misky na vahách, které převážily třetí utkání na stranu domácího celku, v utkání, které se před necelými čtyřmi tisíci diváky hrálo v Bell Centre.

Hráči Vegas přestříleli svého soupeře 45:27, ještě dvě minuty před koncem šedesáté minuty vedli. Nic z toho nestačilo. Druhé vítězství 3:2, tentokrát v prodloužení, zajistilo tradičnímu celku z provincie Québec lepší výchozí pozici do dalších bojů.

Gólový účet zápasu otevřel hostující Nicolas Roy, jenž si našel volné místo před brankou gólmana Montrealu a nikým nehlídaný poslal hostující celek do vedení. Ještě v též minutě ujel všem mladíček Cole Caufield, který svým sedmým bodem v play off NHL udivuje hokejovou veřejnost. Před startem vyřazovacích bojů měl, považte, odehraných pouze 10 zápasů v nejslavnější hokejové soutěži světa.

Zkušený obránce Alex Pietrangelo hned na začátku třetí třetiny rychlou střelou trochu zaskočil hvězdu mezi tyčemi Canadiens, a znovu poslal tým z města hazardu do vedení. Navíc za přispění českého útočníka Tomáše Noska, jenž zapsal asistenci. Hrdinou a střelcem vítězné branky se ale jednatřicetiletý obránce nakonec nestal. Koncovku si pro sebe uzmul Josh Anderson.

Ten nejprve využil obrovské hrubky brankáře Fleuryho, který kotouč, směřující po mantinelu, nedokázal zpracovat a o beton ho nahrál před branku právě sedmadvacetiletému útočníkovi.

Osud si pak s gólmanem, který v play off podává stabilně velmi kvalitní výkony, zahrál i v prodloužení. Rozhodující branku mu totiž vstřelil stejný hráč, který využil jeho předchozí školácké minely. V 73. minutě zápasu už s finální trefou Andersona nemohl dělat vůbec nic. Akce, na které se podílel také Paul Byron s Jesperim Kotkaniemim, totiž končila situací 2 na 0, navíc vyřešenou velmi dobře.

Pachuť v ústech Fleuryho ale zůstane asi hodně dlouho, zvláště, pokud se hokejistům Vegas nepodaří sérii otočit. Prohrávají v ní 1:2.

Semifinále play off NHL - 3. zápas:
Montreal - Vegas 3:2 PP (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 59. a 73. J. Anderson, 24. Caufield – 24. N. Roy, 43. Pietrangelo (Nosek). Střely na branku: 27:45. Diváci: 3500 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Price (Montreal), 2. Pietrangelo (Vegas), 3. J. Anderson (Montreal). Stav série 2:1.

Reklama

Související témata: