Hlavní obsah

Maďarsko - Francie 1:1Senzace v Budapešti! Domácí remizovali s hvězdnými francouzskými mistry

Aktualizováno

Fotbalisté Francie ve druhém utkání na mistrovství Evropy v Budapešti překvapivě jen remizovali 1:1 s outsiderem Maďarskem. Úřadující světoví šampioni v nabité skupině F nenavázali na úvodní vítězství 1:0 nad Německem a zatím si nezajistili účast v osmifinále. Maďaři po porážce 0:3 s Portugalskem poprvé na turnaji bodovali a vrátili se do hry o postup.

Foto: Tibor Illyes, Reuters

Maďar Attila Fiola otevřel skóre zápasu s Francií na ME ve fotbale.

Článek

V nastavení prvního poločasu otevřel skóre domácí Attila Fiola, v 66. minutě vyrovnal Antoine Griezmann. Francouzi však obrat nedotáhli a zaváhali po sérii pěti vítězství bez inkasované branky.

"Les Bleus" uzavřou základní část Eura proti Portugalcům, Maďaři rovněž ve středu hrají s Německem. To se v dnešním šlágru od 18 hodin utká s obhájci evropského zlata z Portugalska.

Foto: Franck Fife, Reuters

Gólman Francie Hugo Lloris v akci během zápasu s Maďarskem na evropském šampionátu ve fotbale.

Maďaři díky uvolněným opatřením proti koronaviru v zemi mohli jako jediní hostitelé ME znovu využít téměř celou kapacitu Puskás Arény. Domácí v bouřlivé atmosféře s bezmála 56 tisíci fanoušků v úvodu drželi s francouzskými favority krok.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Fanoušci Francie během utkání ME ve fotbale v Puskás Areně v Budapešti.

"Les Bleus" pak začali dominovat. Benzemovu střelu zastavil Gulácsi, jehož branku poté v dobré pozici minul hlavičkující Mbappé. Po půlhodině hry z další slibné pozice přestřelil i Benzema a po individuální akci nezamířil přesně ani Mbappé.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Domácí po dlouhé pasáži na vlastní polovině z ojedinělé akce těsně před pauzou vstřelili gól. Fiola si narazil se Sallaiem, utekl Pavardovi a přízemní střelou k tyči na stadionu spustil obrovskou vlnu euforie. Mistři světa inkasovali poprvé po 527 minutách.

Francouzi se hned na začátku druhého poločasu snažili soupeře zatlačit. Pogbův střílený centr vyrazil Gulácsi, ale jinak Maďaři odolávali. V 59. minutě měli i štěstí, protože střídající Dembélé trefil tyč.

O sedm minut později ale už bylo vyrovnáno. Po zaváhání maďarské obrany důrazný Mbappé poslal míč do šestnáctky, Orbán ho nechtěně posunul ke Griezmannovi a ten v ideální pozici nezaváhal. Útočník Barcelony si připsal 38. reprezentační zásah a celkově sedmý na ME.

Houževnatí Maďaři však nepustili Francii do velkého závěrečného tlaku, i když je v 82. minutě opět podržel Gulácsi zákrokem proti Mbappého střele. Francouzi ve vzájemných duelech přerušili pětizápasovou vítěznou šňůru.

Dosáhli jsme fantastického výsledku skvělou týmovou hrou. Jsem hrdý na mužstvo, ale i na fanoušky. Tohle je jeden z nejhezčích dnů v mém životě," prohlásil maďarský obránce Fiola.

Mistrovství Evropy ve fotbale:
Skupina F (Budapešť):
Maďarsko - Francie 1:1 (1:0)
Branky: 45.+2 Fiola - 66. Griezmann. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett - Kavanagh (video, všichni Angl.). ŽK: Botka - Pavard. Diváci: 55 998.
Maďarsko: Gulácsi - Botka, Orbán, Attila Szalai - Nagy - Négo, Kleinheisler (84. Lovrencsics), Schäfer (75. Cseri), Fiola - Ádám Szalai (26. Nikolič), Sallai. Trenér: Rossi
Francie: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Pogba (76. Tolisso), Kanté, Rabiot (57. Dembélé, 87. Lemar) - Griezmann - Benzema (76. Giroud), Mbappé. Trenér: Deschamps
Tabulka:
1.Francie21102:14
2.Německo21014:33
3.Portugalsko21015:43
4.Maďarsko20111:41

Reklama

Související témata: