Hlavní obsah

NHL truchlí. Vítěz Stanley Cupu podlehl v 58 letech po dlouhém boji rakovině plic

Smutná zpráva přišla v pondělí ze zámořské NHL. Ve věku osmapadesáti let podlehl dlouhému boji s rakovinou plic někdejší hokejový obránce a později i funkcionář Tom Kurvers. Oznámil to klub Minnesota Wild, v němž rodák z amerického Minneapolis působil poslední tři sezony jako asistent generálního manažera.

Foto: www.nhl.com

Tom Kurvers.

Článek

Kurvers jako hráč odkroutil v NHL jedenáct sezon, když nastupoval za Montreal, Buffalo, New Jersey, Toronto, Vancouver, NY Islanders a Anaheim. Celkem v nejlepší hokejové lize světa odehrál 659 zápasů a zapsal 421 kanadských bodů. Jeho největším úspěchem byl v roce 1986 zisk Stanley Cupu s Canadiens.

„Jeho přátelskost a entuziasmus bude chybět nesčetnému počtu lidí, které dlouho pozitivně ovlivňoval. Truchlíme nad ztrátou skvělého hokejisty, a ještě lepšího člověka," uvedla na svém Twitteru Minnesota, v níž působil jak asistent GM a na starosti měl farmářský tým Iowa Wild v AHL.

Kurvers, který jako hráč reprezentoval USA na MS v letech 1987 a 1989, působil po konci kariéry jako funkcionář i ve Phoenixu a Tampě Bay.

Reklama