Hlavní obsah

Tornádo vážně poškodilo i atletický stadion v Hodoníně

Praha

Čtvrteční tornádo na jihu Moravy vážně poškodilo i atletický stadion v Hodoníně, kde by se za rok mělo uskutečnit mistrovství republiky. Český svaz proto pomohl zorganizoval veřejnou sbírku na obnovu domovského stánku AK Hodonín, jehož barvy hájí i elitní český mílař Filip Sasínek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Sasínek se raduje z osobního rekordu na 1500 m na Zlaté tretře.

Článek

Stadion U Červených domků v Hodoníně přišel o velkou část střechy, kterou odnesl v Česku nevídaný živel. Přesný rozsah škod se teprve zjišťuje. "Český atletický svaz vyjadřuje politování nad všemi oběťmi na životech a soustrast jejich rodinám a blízkým,.Pokud jde o škody na majetku, podpoříme veřejnou sbírku na vážně poškozený stadion v Hodoníně," uvedl v tiskové zprávě předseda svazu Libor Varhaník.

Transparentní účet číslo 1441397319/0800 dnes založil přímo Atletický klub Hodonín. Svaz ve spolupráci s Českou spořitelnou pomohl účet zřídit. Všechny příspěvky půjdou do obnovy stadionu.

"Je naší povinností Hodonínským pomoci. Zdejší atletický klub má přes dvě stovky registrovaných členů a je šestý největší v kraji. Věřím, že naše atletická rodina a fanoušci našeho sportu ukáží svou soudržnost a společně pomůžeme hodonínským atletům jejich stadion obnovit. Osobně klub ve sbírce finančně také podpořím," doplnil Varhaník.

Vedle Sasínka, který zde trénuje i s partnerkou Kristiinou Mäki, s atletikou v Hodoníně začínal i oštěpařský mistr světa z roku 2013 Vítězslav Veselý.

Reklama

Související témata: