Hlavní obsah

Ondra v lezení na obtížnost při SP v Innsbrucku podklouzl a skončil osmý

Innsbruck

Adamu Ondrovi se na Světovém poháru v Innsbrucku nevydařilo finále lezení na obtížnost, po brzkém uklouznutí skončil poslední osmý. Osmadvacetiletý český favorit předtím vyhrál kvalifikaci i semifinále a na velkých akcích v této disciplíně neprohrál od roku 2018, kdy byl druhý na mistrovství světa právě v Innsbrucku.

Foto: Lukáš Bíba

Adam Ondra na archivním snímku z Toulouse při kvalifikaci o účast na OH v Tokiu.

Článek

Ondra startoval ve finálové osmičce jako poslední. Poprvé uklouzl už zhruba po minutě lezení a zůstal viset na levé ruce, o několik desítek sekund později se už na stěně neudržel. Z vítězství se radoval domácí Rakušan Jakob Schubert. Česká naděje pro olympijské hry v Tokiu, kde se však bude soutěžit v kombinaci, tak zaznamenala nejhorší umístění v obtížnosti od desáté příčky na SP v roce 2015.

Brněnský rodák Ondra v Innsbrucku nestartoval ve své druhé silné disciplíně boulderingu, v níž vyhrál úvodní dva letošní závody SP. Český lezec chtěl šetřit rameno, které si poranil právě při druhém triumfu v Salt Lake City.

Do semifinále vedle Ondry postoupili také Martin Stráník a Eliška Adamovská, kteří obsadili shodně dvanácté místo. Další tři závody SP v lezení na obtížnost jsou naplánované na červenec ještě před zahájením OH v Tokiu.

SP ve sportovním lezení v Innsbrucku - obtížnost:
Muži:
1. Schubert (Rak.)
2. Ghisolfi (It.)
3. Lehmann (Švýc.)
...
8. Ondra (ČR)
12. Stráník (ČR)
46. Jeliga (ČR)
61. Šimon Potůček (ČR)
78. Štěpán Potůček (ČR)
Ženy:
1. Garnbretová (Slovin.)
2. Raboutouová (USA)
3. Nogučiová (Jap.)
...
12. Adamovská (ČR)
47. Smetanová (ČR)
62. Širůčková (ČR)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články