Hlavní obsah

Kerberová - Siniaková 6:3, 6:2Siniaková ve finále padla, stejně děkovala trenérům i fanouškům

Bad Homburg/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Kateřina Siniaková nedotáhla do vítězného konce tažení turnajem v německém Bad Homburgu. Prohrála tam se čtvrtou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou po setech 3:6 a 2:6. "Děkuji pořadatelům, divákům a také samozřejmě mému trenérskému týmu, gratuluji také Angelique k vítězství. Byla to pro mě čest s ní hrát," svěřila při závěrečném ceremoniálu, kdy převzala trofej pro poraženou finalistku. Travnatý turnaj v Eastbourne ovládla lotyšská tenistka Jelena Ostapenková. Po výhře nad Estonkou Anett Kontaveitovou 6:3, 6:3 získala čtvrtý titul. Ruský tenista Daniil Medveděv slaví první titul na trávě. Na Mallorce porazil ve finále Američana Sama Querreyho 6:4 a 6:2.

Foto: Sebastian Gollnow, ČTK/AP

Kateřina Siniaková na kolenou. Duel s bývalou světovou jedničkou Kerberovou nezvládla

Článek
Fotogalerie

Siniaková se v poslední době ve dvouhře rozehrála a předváděla velmi slušné výkony. Parádní jízdu pětadvacetileté hráčky nezastavila ani v semifinále Španělska Sara Sorribesová, kterou porazila 2:0 na sety. Šestasedmdesátá hráčka světového žebříčku na cestě do finále ztratila pouze jeden set, v osmifinále s Američankou Jessicou Pegulovou.

V první sadě Češku zradilo podání, ztratila jej hned třikrát. Servis sice dokázala dvakrát prolomit i přemožitelce Petry Kvitové, jenže to bylo na zisk první sady málo. Siniaková ji ztratila poměrem 3:6. Němka pak vládla na kurtu i dál, ve druhé sadě dominovala výrazněji a po výsledku 6:2 mohla slavit fakt, že se Kerberová stala první vítězkou turnaje v Bad Homburgu v historii.

Siniaková hrála šesté finále dvouhry v kariéře a první na trávě. O titul bojovala poprvé od ledna 2018. Uspěla jen dvakrát v roce 2017 - na tvrdém povrchu v Šen-čenu a na antuce v Bastadu. Za účast ve finále získala pětadvacetiletá česká tenistka 19 018 dolarů (téměř 400 tisíc korun). V žebříčku dvouhry WTA se posune ze 76. na 64. místo.

Ostapenkové tráva sedí

Čtyřiadvacetiletá šampionka Roland Garros z roku 2017 Ostapenková se dočkala prvního triumfu od předloňského října a dokázala vyhrát turnaj WTA už na všech površích. Kontaveitová, jež bude v 1. kole Wimbledonu soupeřkou Markéty Vondroušové, prohrála šesté ze sedmi finálových utkání v kariéře. Jediný úspěch si připsala před čtyřmi lety na trávě v Rosmalenu.

Ostapenková startovala v Eastbourne na divokou kartu. Na úvod soutěže 43. hráčka světa vyřadila finalistku nedávného Roland Garros Rusku Anastasii Pavljučenkovovou. Nakonec došla až k titulu a po trápení v uplynulých letech cítí před Wimbledonem sebevědomí.

Dvaadvacetiletý De Minaur byl ve finále na okruhu ATP podeváté, ale všechna předchozí hrál na tvrdém povrchu. Letos už vyhrál lednový turnaj v Antalyi a dnes přidal pátý titul v kariéře. V pondělním žebříčku si vylepší životní maximum na 15. místo.

Medveděv se dočkal

Ruský tenista Daniil Medveděv slaví první titul na trávě a celkově jedenáctý v kariéře, kterým si posílil sebevědomí před Wimbledonem. Na novém podniku ATP na Mallorce porazil ve finále Američana Sama Querreyho 6:4 a 6:2.

Pětadvacetiletý Medveděv dosud sbíral trofeje na tvrdém povrchu, dva dny před londýnským grandslamem se prosadil i na trávě. "Vím, že na trávě umím dobře hrát, ale bohužel na ní nemáme tolik turnajů. Jen jeden ATP 500 a jeden grandslam. Pořád ještě nemám titul na antuce, tam mám jedno finále," řekl před rozhodujícím soubojem s Querreym na Mallorce.

BAD HOMBURG (tráva, dotace 189 708 eur)
Dvouhra - finále:
Kerberová (4-Něm.) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:2
Čtyřhra - finále:
Klepačová, Juraková (1-Slovin./Chorv.) - Olaruová, N. Kičenoková (2-Rum./Ukr.) 6:3, 6:1.
EASTBOURNE (tráva):
Muži (dotace 609 065 eur)
Dvouhra - finále:
De Minaur (2-Austr.) - Sonego (3-It.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:5)
Ženy (dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ostapenková (Lot.) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Šibaharaová (2-Jap.) - Melicharová, Schuursová (1-USA/Niz.) 6:1, 6:4.
PALMA DE MALLORCA (tráva, dotace 783 655 eur):
Dvouhra - finále:
Medveděv (1-Rus.) - Querrey (USA) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Bolelli, González (4-It./Mex.) - Daniell, Oswald (2-N. Zél./Rak.) 6:1, 7:5.
Pozn.:Bolelli a González získali titul poté, co jejich fináloví soupeři Djokovič, Gómez nenastoupili.

Reklama

Související témata: