Hlavní obsah

Hrozba před finále EURO! Na tréninkové základně Italů řádí koronavirus

Řím/Praha

Hrozba karantény kvůli nákaze koronavirem se vznáší před finále EURO nad fotbalovým týmem Itálie, který se v neděli utká o titul ve Wembley s Anglií. Podle informací listu The Sun měli pozitivní test na koronavirus tři italští novináři, kteří se pohybovali v blízkosti národního týmu na tréninkové základně.

Foto: Justin Tallis, Reuters

Italská radost! Svěřenci trenéra Roberta Manciniho si zahrají na EURO o titul.

Článek

Členové realizačního týmu v návaznosti na to zpřísnili režim bubliny a rozjeli testování, aby se ujistili, že nikdo z reprezentantů není nakažený. Tréninkové centrum v Covercianu na předměstí Florencie bylo uzavřeno a probíhají v něm desinfekční práce.

„Pro přípravu týmu to není ideální, ale chceme mít jistotu, že není nikdo nakažený. Hráče testujeme. Šance, že by se někdo z nich nakazil, je malá. Chceme mít ale jistotu, přítomnost médií na tréninku byla zrušena," cituje The Sun svůj nejmenovaný zdroj u italské reprezentace.

Pozitivně testovaní žurnalisté mají údajně být členové televizního štábu stanice RAI, nákazu si měli přivézt z Londýna.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Kdo vyhraje nedělní fotbalové finále EURO ve Wembley?
Anglie
8,4 %
Itálie
91,6 %
Celkem hlasovalo 26048 čtenářů.

Reklama

Související témata: