Hlavní obsah

Dvě české lodě skončily na MS veslařů do 23 let v Račicích čtvrté

Dvě čtvrtá místa dnes obsadily české lodě na mistrovství světa veslařů do 23 let v Račicích. Těsně pod stupni vítězů skončily čtyřka s kormidelnicí Alžběta Zavadilová, Josefína Lázničková, Natálie Chourová, Kateřina Hartmanová a Barbora Matoušová i párová čtyřka Simona Pašková, Valentýna Solařová, Michala Pospíšilová a Zuzana Štěpánková.

Foto: Ivana Roháčková

Ilustrační foto.

Článek

Česká čtyřka s kormidelnicí nestačila ve finále na posádky Rumunska, Německa a Itálie, před párovou čtyřku se dostaly Švýcarky, Němky a Italky. Obě domácí posádky dělily od bronzu více než tři sekundy.

"Maličko jsem doufal, že to v ženské čtyřce s kormidelníkem cinkne, ale i tak je čtvrté místo dobrý výsledek. Párová čtyřka holek předvedla fantastický výkon a jsem příjemně překvapený. Myslel jsem, že budou bojovat spíš o páté místo, ale byly suverénně čtvrté po celou dobu, což je super," zhodnotil v tiskové zprávě výkony obou posádek šéftrenér veslařů Jakub Makovička.

Do nedělních finále dnes postoupily skifařka Anna Šantrůčková a párová čtyřka ve složení Filip Zima, Tomáš Šišma, Daniel Nosek, Dalibor Neděla. V semifinálových rozjížďkách naopak neuspěly čtyřka bez kormidelníka a Veronika Činková na skifu lehkých vah.

Párová čtyřka, která je největší domácí medailovou nadějí, nestačila jen na Italy, Šantrůčková dojela třetí. Ve finále se v neděli představí ještě mužská osmiveslice.

Reklama

Související témata: