Hlavní obsah

Podle trenéra Brazílie hrála Argentina ve finále Copy América antifotbal

Rio de Janeiro

Trenér Brazílie Tite po porážce ve finále mistrovství Jižní Ameriky s Argentinou prohlásil, že soupeř hrál antifotbal. Od jediné branky v 22. minutě podle něj už jen simuloval a zdržoval.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Souboj Brazilce Neymara a Argentince Leandra Paredese během finále Copa América.

Článek

O výhře argentinského výběru na Maracaná rozhodl Ángel di María. "Albiceleste" se nakonec radovali z prvního titulu od roku 1993 a patnáctým triumfem vyrovnali rekord Uruguaye.

Brazílie promarnila šanci na obhajobu. Tite ocenil práci soupeřova trenéra Lionela Scaloniho, výkon Argentiny se mu ale nelíbil. "Hra se neustále přerušovala," prohlásil.

"My jsme chtěli hrát, ale oni předváděli antifotbal. Neustále simulovali a zdržovali. Jejich taktikou bylo rozkouskovat hru a rozhodčí nenechal zápas plynout," přidal šedesátiletý kouč.

Tite také opět zkritizoval organizaci domácího šampionátu a vedení jihoamerické konfederace. Turnaj se měl původně hrát v Argentině a Kolumbii, ale kvůli pandemii koronaviru, respektive protivládním nepokojům, byl na poslední chvíli byl přesunut do Brazílie.

"Organizace hodně pokulhávala. Trávníky byly mizerné a hráči riskovali zdraví. To by se na tak významném turnaji stávat nemělo," řekl Tite, který už v průběhu šampionátu dostal za kritiku pokutu 5000 dolarů (asi 108 tisíc korun).

"Hlavní vinu nese předseda jihoamerické fotbalové konfederace Alejandro Domínguez. Může za to především on, že byl turnaj přesunut a zorganizován na poslední chvíli," prohlásil Tite.

Reklama

  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen