Hlavní obsah

Djokovič se wimbledonským triumfem kvalifikoval na Turnaj mistrů

Novak Djokovič se jako první tenista kvalifikoval na letošní Turnaj mistrů. Čtrnáctou účast na elitním podniku na závěr sezony si zajistil nedělním triumfem ve Wimbledonu, kterým vyrovnal rekordních dvacet grandslamových titulů Rogera Federera a Rafaela Nadala.

Foto: Paul Childs, Reuters

Euforie Novaka Djokoviče po šestém triumfu ve Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Turnaj mistrů se uskuteční od 14. do 21. listopadu v Turíně. "Mám radost, že jsem se do Turína kvalifikoval tak brzy," uvedl čtyřiatřicetiletý Srb v tiskové zprávě ATP.

Aktuálně je neotřesitelnou světovou jedničkou. Letos vyhrál 34 ze 37 zápasů a získal trofej na všech třech dosavadních grandslamech. Na US Open bude útočit na kalendářní Grand Slam, čímž by napodobil Američana Dona Budge a Australana Roda Lavera. Pokud by to dokázal, skončila by podle někdejšího wimbledonského vítěze Gorana Ivaniševiče debata o tom, kdo je nejlepším tenistou všech dob.

Jiný legendární tenista John McEnroe se domnívá, že dvacítka grandslamových titulů nebude pro Djokoviče konečnou. "Myslím, že jich získá ještě minimálně čtyři nebo pět. Pokud tedy zůstane zdravý," řekl BBC sedminásobný grandslamový šampion. Djokovič podle něj těží z toho, že hraje nejlépe v těžkých situacích.

Reklama

Související témata: