Hlavní obsah

Hvězdný bek Chicaga Keith byl vyměněn z Chicaga do Edmontonu

Chicago

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Duncan Keith mění v NHL poprvé v kariéře tým. Sedmatřicetiletý bek byl vyměněn z Chicaga do Edmontonu, který za něj poslal k Blackhawks o třináct let mladšího obránce Caleba Jonese. Chicago navíc získalo právo výběru ve třetím kole draftu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kevin Hayes z Philadelphie a Duncan Keith z Chicaga.

Článek

Keith hraje za Chicago od roku 2005 a postupně se vypracoval mezi klíčové hráče týmu a nejlepší obránce soutěže. Vedle tří triumfů v play off NHL dvakrát získal Norris Trophy pro nejlepšího beka a v roce 2015 převzal i Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče vyřazovací části. Vedle toho v dresu Kanady dvakrát vyhrál olympijské hry. V NHL odehrál celkem 1192 zápasů, ve kterých vstřelil 105 branek a přidal 520 asistencí. Dalších 86 bodů (18+68) přidal ve 135 duelech play off. Edmonton nyní převezme závěrečné dva roky třináctileté smlouvy, kterou Keith podepsal v roce 2010.

Čtyřiadvacetiletý Jones se v NHL doposud výrazněji neprosadil. Mistr světa hráčů do 18 a 20 let v dresu USA odehrál v poslední sezoně za Edmonton 33 utkání, ve kterých si připsal čtyři asistence.

Reklama

Související témata: