Hlavní obsah

Německá liga bude i nadále využívat pět střídání

Berlín

Fotbalové kluby v první a druhé bundeslize budou moci i v nadcházející sezoně využít pět střídání za zápas. Vedení soutěže dnes také oznámilo, že od třetího kola budou smět na utkání i hostující fanoušci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dortmundu, ilustrační foto

Článek

Pět střídání bylo zavedeno loni v květnu kvůli zdraví hráčů. Ti museli po restartu soutěží po několikaměsíční pauze způsobené pandemií odehrát mnoho zápasů v rychlém sledu a hrozilo tak větší riziko zranění.

Pravidlová komise IFAB v květnu prodloužila možnost využívat více střídání až do konce roku 2022 a vedení německé ligy (DFL) toho využilo.

Na valné hromadě také odsouhlasilo návrat hostujících fanoušků od třetího kola na stadiony. "Dokud bude omezená kapacita stadionu, bude pro hostující příznivce rezervováno pět procent lístků na zápas. Až se situace zcela uvolní, vrátíme se k deseti procentům," uvedla liga v prohlášení.

Nový ročník bundesligy odstartuje 13. srpna zápasem obhájců titulu Bayernu Mnichov na hřišti Borussie Mönchengladbach. Třetí kolo začne 27. srpna zápasem Borussie Dortmund s Hoffenheimem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články