Hlavní obsah

Neúčast na EURO? Dočkal se s ní vyrovnal, žene ho touha po dalším titulu

Praha
Aktualizováno

Krátká příprava pomalu končí. Fotbalová Sparta zahájí sezonu ze všech českých klubů první. Již v úterý ji čeká ve Vídni úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů proti Rapidu. S kapitánskou páskou ji znovu povede Bořek Dočkal. „Věřím, že ještě máme dost času vyladit se optimálně na první soutěžní utkání,“ doufá zkušený 32letý záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený záložník Bořek Dočkal ze Sparty během přípravného utkání s Duklou.

Článek

Ještě nedávno byl také kapitánem národního týmu. Trenér Šilhavý mu ovšem nachystal nepříjemné překvapení. Nevzal ho na EURO, kde reprezentace došla do čtvrtfinále.

„S neúčastí na šampionátu jsem se vyrovnal dobře," ujišťuje Bořek Dočkal.

O jednu motivaci každopádně přišel, teď před ním stojí nové.

„Dál mě ženou všechny cíle, které klub před novou sezonu má. Útok na titul, postup do skupinové fáze některé z evropských pohárových soutěží. Když jsem se před dvou a půl roku vracel do Sparty, přál jsem si, abych ještě jednou poznal, co už jsem s ní jednou zažil. Mistrovský titul, což pro mě je největší zážitek v kariéře. I kdyby to měl být jediný důvod, proč ještě hraju dál, pořád je to dobrý důvod..." usmívá se.

Poslední titul, který kapitán zmiňuje, je už ovšem docela starý. Ze sezony 2013/14...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva): David Lafata (nejlepší útočník), Pavel Kadeřábek (nejlepší obránce), Josef Hušbauer (nejlepší záložník) a Bořek Dočkal (neužitečnější hráč) během v rámci vyhlášení novinářské ankety Zlatý míč 2014.

„Vidím určité rozdíly. Teď je kádr v porovnání s titulovou sezonou širší, trenér má víc možností, kam sáhnout. Tenkrát jsme ale zůstali všichni zdraví, což se nám teď delší čas nedaří. Kvalita je na český tým až dost, jednou z klíčových věcí však bude zůstat kompletní, pokud možno celou sezonu," poukazuje Dočkal na jednu z tradičních letenských bolestí.

Vzhledem k neúčastí na EURO stihl aspoň pěknou dovolenou. Po ní zažil první přípravu pod trenérem Pavlem Vrbou.

„Byla tvrdá, ale standardně tvrdá. Bylo jasné, kolik času zbývá do startu, je třeba potrénovat, ale taky se vyladit. Trénovali jsme hodně, ale únava už opadává. Věřím, že je dost času vyladit se optimálně na první soutěžní utkání," avizuje Dočkal před prvním úterním duelem s Rapidem.

Reklama

Související témata: