Hlavní obsah

Slavia - Gliwice 1:1Stanciu se parádně trefil, sešívaní však na výhru v generálce nedosáhli

Ottensheim
Aktualizováno

První a zároveň i poslední přípravné utkání před novou sezonou sehráli fotbalisté mistrovské Slavie. Soupeřem svěřenců trenéra Jindřicha Trpišovského byl na soustředění v rakouském Aigenu polský klub Piast Gliwice. Špílmachr Stanciu sice parádní trefou otevřel skóre, zápas však nakonec skončil remízou 1:1. V základní sestavě Pražanů nechyběla letní posila z konkurenční Sparty Srdjan Plavšič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu na archivním snímku

Článek

Do jediného přípravného utkání, které svěřenci Jindřicha Trpišovského před blížícím se startem ligy odehrají, nastoupil ke své premiéře v sešívaném Srdjan Plavšić. Srbský záložník navlékl kapitánskou pásku a dres s číslem 10. A dostal se i do první vážnější příležitosti, v 10. minutě po rozehrávce rohového kopu pálil po odskoku nad břevno.

Slávisté v utkání postrádali Jana Bořila, Petra Ševčíka, Tomáše Holeše a Lukáše Masopusta, kteří se po náročné sezoně završené účastí na ME připojí k týmu až v pondělí.

Do druhé půle vystřídal Jana Kuchtu další nováček v týmu slovenský útočník Ivan Schranz a o tři minuty později už se další slávistická posila mohla radovat se spoluhráči z gólu. Nicolae Stanciu využil chybné rozehrávky Piastu, prošel středem hřiště a pravačkou napálil balon přímo do vzdálenější šibenice.

Šestý celek uplynulé sezony polské ligy a mistr ročníku 2018/19 na stadionu v rakouském Ottensheimu blízko Linze ovšem dokázal na krásný gól stejnou mincí odpovědět. Piast srovnal v 67. minutě zásluhou Sokołowskiho, který se dostal ke sražené střele a nechytatelnou ranou prostřelil Ondřeje Koláře.

Další utkání čeká sešívané za devět dní. Cestu za čtvrtým titulem v řadě začnou slávisté v neděli 25. července ve Zlíně.

Přípravné fotbalové utkání v Ottensheimu (Rakousko):
Slavia Praha - Piast Gliwice 1:1 (0:0)
Branky: 48. Stanciu - 68. Sokolowski.
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Zima (78. Hošek) - Traoré - Van Buren (58. Sima), Stanciu (58. Tecl), Lingr (58. Hromada), Plavšič (75. Musa) - Kuchta (46. Schranz). Trenér: Trpišovský.
Generálky dalších ligových týmů zde.

Reklama

Související témata: