Hlavní obsah

Komfort za 100 milionů i s trezory. Servisman Rosický za něj žádá úspěch

Praha

Cíle mají znovu smělé. Fotbalisté pražské Sparty za jejich plněním vyrazí z komfortu, který stál takřka 100 milionů korun. V sobotu se Dočkal a spol. stěhují zpátky do tréninkového centra na Strahově, jehož přestavba a renovace trvala deset měsíců. Areál teď hráčům všech týmů včetně A-mužstva nabízí nejmodernější zázemí a nejlepší tréninkové podmínky.

Foto: sparta.cz

Vstupní průčelí do zrekonstruovaného tréninkového centra Sparty na Strahově.

Článek
Fotogalerie

Přistavěli další patro, nové třetí podlaží kapacitně navyšuje potřeby budovy. Nachází se v něm kanceláře trenérů i realizačního týmu a zasedací místnost. Hráči zde najdou šatny, posilovnu, wellness centrum s bazénem, kryokomorou a Kneippovými lázněmi nebo relaxační místnost s kuchyňkou. Zázemí zde mají také kluboví lékaři, fyzioterapeuti, maséři nebo kustodi. Ve středové části se nachází lobby a také video místnost pro týmové porady.

„Jsem servisman. Chci, aby hráči i trenéři měli co nejlepší podmínky," usmívá se sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Budeme za to chtít výkony," dává Rosický týmu jasně najevo, k čemu má všechen luxus sloužit.

Sparta hodlá poprvé od roku 2014 zase zaútočit na mistrovský titul, prvním cílem pak je postup do základní skupiny některé z pohárových soutěží. Již v úterý načne ve Vídni duelem s Rapidem druhé předkolo Ligy mistrů, v níž postup do základní části skýtá přibližně 400 milionů korun.

Pokud jde o Evropskou ligu, tam je ve skupině k mání minimálně 93 milionů korun, takže i v ní by se investice do Strahova rychle vrátila.

V centru se budou pohromadě připravovat také ženské a mládežnické týmy.

„Mladí tady mohou každý den potkávat kapitána Bořka Dočkala a další hráče áčka. Bude pro ně motivací, aby se z prvního přes druhé dostali až do třetího patra," poukazuje Rosický.

Reklama

Související témata: