Hlavní obsah

Atmosféra v Tokiu je napjatá. První pozitivní testy i mezi sportovci

Aktualizováno

V olympijské vesnici už se objevil koronavirus i mezi sportovci. Pozitivní test měli podle organizátorů dva zahraniční účastníci her v Tokiu. Nákaza se prokázala také u jednoho sportovce mimo vesnici. Jejich totožnost pořadatelé neuvedli.

Foto: Český olympijský výbor

Olympijské hry jsou poznamenané koronavirem už dost, teď se objevují první pozitivní testy ii mezi sportovci.

Článek

Už v sobotu se objevily informace o prvním nakaženém v olympijské vesnici, nešlo však o sportovce. Pozitivní test na covid-19 měl po příletu do Tokia i jeden z členů realizačního týmu české výpravy, je však bez příznaků nemoci.

Do izolace putoval z tokijského letiště Narita podle agentury Reuters kvůli pozitivnímu testu také člen Mezinárodního olympijského výboru Rjo Sung-min, bývalý korejský stolní tenista a olympijský vítěz z Atén 2004.

"MOV s úlevou přijal zprávu, že byly řádně dodržovány všechny protokoly, které vedly k odhalení případu. Přejeme mu rychlé uzdravení," uvedl MOV v prohlášení. Rjo Sung-min na sociálních sítích napsal, že před cestou do Japonska měl dva testy negativní a je zcela bez příznaků.

Podle organizátorů se v souvislosti s olympiádou objevilo v dějišti her zatím 55 případů nákazy. V Tokiu bylo v sobotu hlášeno 1410 nových případů covidu-19, nejvíce za poslední půlrok. V metropoli platí kvůli zvýšenému výskytu koronaviru stav nouze.

Olympijské hry začnou za přísných bezpečnostních opatření v pátek. Největší sportovní akce planety se uskuteční bez přítomnosti diváků.

Reklama

Související témata: