Hlavní obsah

A další nakažený. Český cyklista má po olympijském závodě

Tokio/Praha

Cyklista Michal Schlegel je šestým členem výpravy a čtvrtým českým sportovcem, který byl pozitivně testován na covid-19, a přijde o sobotní závod. Také on do Tokia přiletěl speciálem z Prahy minulý čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Český cyklista Michal Schlegel na stupni vítězů závodu Czech Tour. Archivní foto

Článek

Šestadvacetiletý Schlegel se po příletu spolu se svými kolegy Michaelem Kukrlem a Terezou Neumanovou přesunul z Tokia do zhruba 150 kilometrů vzdáleného Izu, které je centrem cyklistických soutěží. Tam se k nim připojila i jednička týmu Zdeněk Štybar, jenž cestoval přímo ze soustředění na Mallorce.

Nyní je Schlegel, jehož měla čekat olympijská premiéra, zpět v Izu v hotelu pro silniční cyklisty v izolaci. Naopak do Tokia jeli na další testování Kukrle s Neumanovou, Štybar mohl zůstat v dějišti cyklistických soutěží.

Už před Schlegelem měli pozitivní test postupně lékař tenistů Vlastimil Voráček, plážový volejbalista Ondřej Perušič, trenér beachvolejbalistek Simon Nausch, stolní tenista Pavel Širuček a plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková. Česko tak zatím potkalo jasně nejvíc pozitivních případů na hrách, které budou v pátek slavnostně zahájeny.

Naděje pro Tokio

Český olympijský výbor zřídil vyšetřovací komisi, která má prověřit šíření nemoci na palubě speciálu, své vyšetřování plánuje spustit i ministerstvo zdravotnictví.

Reklama

Související témata: