Hlavní obsah

Norrie - Nakashima 6:2, 6:2Norrie proměnil pátý finálový start v premiérový titul. Kopřivův přemožitel vyhrál druhý turnaj za sebou

Los Cabos
Aktualizováno

Britský tenista Cameron Norrie získal na turnaji v Los Cabos premiérový titul v kariéře. Nejvýše nasazený pětadvacetiletý hráč ve finále porazil Brandona Nakashimu. Američana, který si o titul zahrál na okruhu ATP poprvé, přehrál za necelou hodinu a půl 6:2, 6:2. Belgická tenistka Maryna Zanevská ve finále turnaje v Gdyni porazila 6:4, 7:6 Slovenku Kristínu Kučovou a získala první titul v kariéře. Španělský tenista Carlos Alcaraz ve finále turnaje v Umagu porazil dvakrát 6:2 Richarda Gasqueta z Francie a získal první titul na okruhu ATP. Rumunská tenistka Elena-Gabriela Ruseová druhý titul za sebou nezískala. Ve finále v Palermu prohrála 4:6, 2:6 s Američankou Danielle Collinsovou.

Foto: Peter Schneider, ČTK/AP

Nor Casper Ruud vyhrál druhý turnaj za sebou

Článek

Třicátý hráč světového žebříčku Norrie uspěl ve finále na pátý pokus. Poprvé se o titul marně ucházel v roce 2019, další tři finálové starty nedotáhl letos. Na mexické antuce ale nezaváhal a k trofeji dokráčel bez ztráty setu.

Devatenáctiletý Nakashima, jenž před turnajem v Los Cabos vyhrál na okruhu ATP jen tři zápasy, na rozjetého soupeře nestačil.

Ruud slaví titul

semifinálový přemožitel českého tenisty Víta Kopřivy Casper Ruud vyhrál turnaj v Gstaadu a získal titul na ATP Tour druhý týden po sobě. Třetí nasazený Nor porazil v dnešním finále na švýcarské antuce 6:3, 6:2 Francouze Huga Gastona.

Dvaadvacetiletý Ruud v sobotu ve dvou setech ukončil životní týden Kopřivy, jenž při debutu v hlavní soutěži došel až mezi nejlepší čtyři. Rozjetý rodák z Osla byl podobně suverénní i ve finále a 155. hráče světa Gastona porazil za hodinu a půl.

Čtrnáctý tenista žebříčku Ruud navázal na týden starý triumf z Bastadu a společně s květnovým turnajem v Ženevě získal letos třetí titul. Poprvé zvedl nad hlavu vítěznou trofej loni v únoru v Buenos Aires, všech šest jeho finálových účastí přišlo na antuce.

Zanevská v Gdyni vybojovala premiérový titul 

Belgická tenistka Maryna Zanevská získala na turnaji v Gdyni první titul na okruhu WTA. Na polské antuce dnes 165. hráčka světového žebříčku v souboji finálových debutantek porazila 6:4 a 7:6 Kristínu Kučovou ze Slovenska, která je v pořadí o 15 míst výš.

Zanevská přitom v obou setech prohrávala 0:3 a ve druhém po obratu promarnila vedení 5:3. Sedmadvacetiletá rodačka z Oděsy poté za stavu 6:5 při podání Kučové nevyužila čtyři mečboly, ale v tie-breaku už rozhodla.

Španěl Alcaraz při první finálové účasti na okruhu ATP získal titul

Premiérový triumf si připsal po vítězství dvakrát 6:2 nad Richardem Gasquetem z Francie Španěl Carlos Alcaraz.

Osmnáctiletý tenista si s Gasquetem poradil za 77 minut a stal se nejmladším vítězem turnaje mezi elitou od triumfu Japonce Keie Nišikoriho v roce 2008 v Delray Beach. Zároveň získal titul jako nejmladší Španěl od výhry Rafaela Nadala v Sopotech v roce 2004.

Bývalý sedmý hráč světa Gasquet promarnil šanci ukončit tříleté čekání na titul. Aktuálně 59. hráč žebříčku si naposledy ve finále zahrál v roce 2018 v červenci Bastadu. Poslední titul získal o měsíc dřív v Hertogenboschi.

Rumunská tenistka Elena-Gabriela Ruseová druhý titul za sebou nezískala

Ve finále v Palermu prohrála 4:6, 2:6 s turnajovou jedničkou Američankou Danielle Collinsovou.

Třiadvacetiletá Ruseová před dvěma týdny v Hamburku došla z kvalifikace až k titulu a o stejný kousek usilovala 137. hráčka světa i v Palermu. Na favorizovanou Collinsovou, kterou v Německu vyřadila ve čtvrtfinále, však tentokrát nestačila.

Sedmadvacetiletá Američanka, která Ruseové v Hamburku podlehla ve třech setech, si zajistila hned při první finálové účasti v kariéře premiérový titul. Na cestě za triumfem neztratila ani set.

Turnaj mužů v Los Cabos v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 694.655 dolarů):
Dvouhra - finále:
Norrie (1-Brit.) - Nakashima (USA) 6:2, 6:2
Čtyřhra - finále:
Hach, Isner (Mex./USA) - Reese, Verbeek (USA/Niz.) 5:7, 6:2, 10:4
Turnaj mužů v Gstaadu (antuka, dotace 481.270 eur):
Dvouhra - finále:
Ruud (3-Nor.) - Gaston (Fr.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - finále:
Hüsler, Stricker (Švýc.) - Walków, Zieliński (Pol.) 6:1, 7:6 (9:7).
Turnaj ITF v Olomouci (antuka, dotace 60.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bejlek (ČR) - Ormaecheaová (Arg.) 6:0, 6:0
Challenger v Tampere ve Finsku (antuka, dotace 44.820 eur):
Dvouhra - finále:
Lehečka (ČR) - Kicker (Arg.) 5:7, 6:4, 6:3
Tenisový turnaj žen v Gdyni (antuka, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Zanevská (Belg.) - Kučová (SR) 6:4, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - finále:
Danilinová, Marozavová (3-Kaz./Běl.) - Bondarenková, Piterová (4-Ukr./Pol.) 6:3, 6:2.
Tenisový turnaj mužů v Umagu (antuka, dotace 481.270 eur):
Dvouhra - finále:
Alcaraz (7-Šp.) - Gasquet (4-Fr.) 6:2, 6:2.
Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Collinsová (1-USA) - Ruseová (Rum.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Routliffeová, Zimmermannová (4-N. Zél./Belg.) - Dzalamidzeová, Rachimovová (Rus.) 7:6 (7:5), 4:6, 10:4.

Reklama