Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 2:1Pohárový duel jako přes kopírák. Nejdřív dva góly, pak se Plzeň o výhru zase strachovalla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Beauguel 1 : 0
36. Řezník 2 : 0
62. Škoda 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Koncem týdne zvládla Plzeň úspěšné vykročení na evropskou pohárovou scénu, tři dny na to vítězně vykročila i do nového ligového ročníku. A dokonce stejnou výhrou 2:1 a po obdobném průběhu střetnutí. V první půli měla v utkání s Mladou Boleslaví navrch a zaslouženě vedla dvoubrankovým rozdílem, půlhodiny před koncem ovšem hosté snížili a ze zápasu se stalo drama. Pro Bílkovy svěřence ovšem i tentokrát se šťastným koncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští střelci oslavují. Beauguel a Řezník slaví jednu z branek v síti mladoboleslavského týmu.

Článek
Fotogalerie

Inspirace Brestem působila. Plzeň vzala první půli čtvrtečního duelu Konferenční ligy s běloruským soupeřem při vykročení do ligového podzimu jako přes kopírák a do skóre se to pochopitelně promítlo.

Jen na první gól si musela počkat o pár minut déle. Jakmile se ale Beauguel poprvé trefil poté, co se k němu míč odrazil od Káčera, dostavil se do domácích řad tolik potřebný klid, takže vzápětí přidali i druhou branku. Aktivní Beauguel u ní tentokrát asistoval, protože po jeho pokusu o nůžky už neměl Řezník problém procpat balon do sítě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radim Řezník z Plzně se raduje z gólu.

Vedení Viktorie bylo naprosto zasloužené, protože v první půli soupeře přehrávala a měla jasně navrch. A nic na tom nastoupila bez nzeměnilo, že nastoupila bez šesti hráčů základní sestavy, neboť po utkání s Brestem skončili na marodce nejen Kaša, ale i Čermák.

"Zranění k fotbalu patří, ale tohle už je extrém," povzdechl si nad rozrůstajícím se lazaretem trenér Michal Bílek.

Zato projev Mladé Boleslavi byl po prázdninových rošádách, kdy nezůstal v kádru pomalu kámen na kameni, víc než rozpačitý... Její hráči by vůbec nevěděli, co s hrát a s čím na Plzeň vyrukovat.

"Však jsem také nebyl ani trochu spokojený. Pustili jsme Plzeň do komfortního náskoku. zatímco my přícházeli o míče, většinu situací jsme neřešili dobře, v ofenzivě jsme byli bezzubí," uznáva trenér Středočechů Karel Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň a Marek Suchý z Mladé Boleslavi.

Proto také promlouval svým svěřencům o přestávce důkladně do duše, což efekt přineslo. Už pár vteřin po změně stran přeloboval Milan Škoda brankáře Hrušku, ale jeho střela skončila jen na břevně, po hodině hry se navrátilec z tureckého angažmá už ale prosadil. Ewerton si poradil s Řezníkem i Káčerem a Škoda se poprvé v mlaboleslavském dresu trefil.

"Zatímco v první půli nám dala Plzeň lekci z produktivity, ve druhé jsme ji přehrávali. Už jsme neztráceli míče, přesněji jsme kombinovali, byl to prostě výkon, na který můžeme v dalších zápasech navázat," litoval Ondřej Karafiát, jedna z prázdninových mladoboleslavský posil, že zůstalo jen u Škodova gólu, který pochopitelně na bodový zisk nestačil.

Plzeň si prožila podobné komplikace jako ve čtvrtek, když nechala Brest rovněž snížit a pak trnula, aby dosáhla na výhru.

Mladá Boleslav se totiž hnala za vyrovnáním, jenže ani Fila, ani Dancák si na brankáře Hrušku a zformovanou domácí obranu nepřišli, takže tři body zůstaly v Plzni.

"V těžkém utkání jsme si je odpracovali, a proto jsem rád, že je máme," netajil Bílek.

Fotbalová liga - 1. kolo
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:1 (2:0)
Branky: 28. Beauguel, 36. Řezník - 62. Škoda. Rozhodčí: Berka - Vlček, Váňa - Adam (video). ŽK: Ndiaye - Karafiát, Suchý. Diváci: 4321.
Plzeň: Hruška - Řezník (67. Falta), Pernica, Brabec, Hybš - Ndiaye - Kayamba (80. Ba Loua), Šulc (85. Hlavatý), Káčer (85. Janošek), Mosquera - Beauguel (67. Chorý). Trenér: Bílek.
Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (85. Plechatý) - Matějovský (72. Smrž), Dancák - Skalák (55. FIla), Ladra (85. Píchal), Ewerton - Škoda. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: