Hlavní obsah

Budějovice - Teplice 1:0Dynamo přečkalo teplické šance, a nakonec urvalo výhru. Zařídil ji Mihálik

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Mihálik 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic rozjeli sezonu vítězně. Teplice udolali v nedělním duelu prvního kola 1:0, byť skoro hodinu směrem dopředu příliš nehrozili. Jenže z minima vytěžili maximum, když o jejich triumfu rozhodl v 61. minutě přízemní střelou Ondřej Mihálik.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Vojtěch Vorel a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek
Fotogalerie

První půle žádnou fotbalovou hitparádu nenabídla. Dynamo nasadilo do hry ofenzivní posily Škodu, Mihálika i Horu, do velkých šancí se ale nedostávalo a vyjma dvou nebezpečných centrů Skovajsy bylo směrem dopředu neškodné.

Naopak Severočeši několikrát provětrali soupeřovu obranu. Na Střelecký ostrov se ve žlutomodrém dresu vrátil útočník David Ledecký, který před dvěma lety osmnácti zásahy vystřílel Jihočechům postup mezi elitu a před nedávnem přestoupil právě do Teplic. Osmadvacetiletý útočník byl vidět a málem otevřel skóre. Po chybě Havla dostal na malé vápno krásný balon, jenže Vorel předvedl bravurní zákrok. Budějovický gólman podržel tým také v dalších situacích. Moulisovi vyrazil střelu z hranice šestnáctky, a hlavně zlikvidoval únik Hyčky, jenž obdržel přesný pas od Ledeckého. Jenže levý krajní bek po zemi nedokázal dopravit balon do sítě, Vorel nohou zasáhl.

Dynamo přidalo až s příchodem nových hráčů. V 55. minutě vyběhli na trávník Javorek s Brandnerem a právě druhý jmenovaný měl první slibnou příležitost domácích. Škoda ho pěkně uvolnil, Brandnera se snažil zablokovat při střele Chlumecký, přesto měl Grigar s balonem starosti a vytěsnil ho na roh.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Matej Mršić z Českých Budějovic, Denis Laňka z Teplic a Tomáš Vondrášek z Teplic

Dynamo téměř hodinu teplickou obranu příliš nezaměstnávalo, přesto udeřilo! Po centru z pravé strany se k zakončení ve vápně dostal Mihálik a ranou po zemi překonal Grigara.

Domácí už hubený náskok uhájili a před zraky 2147 diváků slavili tříbodový zisk. Stínem utkání bylo brzké střídání hostujícího Vondráška, který vyběhl ke svému 300. ligovému duelu, kvůli špatnému došlápnutí však musel po necelých dvaceti minutách nuceně střídat.

1. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 61. Mihálik. Rozhodčí: Klíma - Hrabovský, Leška - Julínek (video). ŽK: Skovajsa, Vorel - Ledecký, Černý. Diváci: 2147 (omezený počet).
Sestavy: Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Skovajsa - Čavoš, Hellebrand (57. Javorek) - Mihálik, Hora (77. Valenta), Mršič (57. Brandner) - Škoda (89. Bassey). Trenér: Horejš.
Teplice: Grigar - Vondrášek (20. Černý), Knapík, Chlumecký, Hyčka (82.Droehnle) - Laňka, Trubač (69. Krunert), Jukl, Mareček, Moulis (69. Švanda) - Ledecký (69. Mareš). Trenér: R. Kučera.

Reklama