Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 0:1Gebre Selassiemu comeback do ligy zhořkl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Petržela 0 : 1
Záznam online reportáže

Smolný návrat do české ligy prožil Theodor Gebre Selassie. Bývalý fotbalový reprezentant v prvním poločase nešťastně tečoval do vlastní sítě střelu Milana Petržely a Liberec doma padl se Slováckem 0:1.

Foto: Vít Černý, ČTK

Milan Petržela ze Slovácka se raduje z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Hosté dohrávali posledních dvacet minut v deseti, přesto vyhráli pod Ještědem v lize poprvé v historii. Cenným triumfem se naladili na odvetu Evropské konferenční ligy s Lokomotivem Plovdiv, proti kterému budou ve čtvrtek na svém stadionu dohánět manko 0:1.

Liberci se první poločas příliš nepovedl. Modrobílí si do přestávky nevypracovali nebezpečnější šanci. Navíc hosté ze své jediné po půlhodině hry udeřili. Daniel Holzer nahrál z pravé strany do vápna Petrželovi, který se dokázal obtočit kolem Jana Mikuly a vystřelit na přední tyč. Míč s pomocí nešťastné teče Gebre Selassieho zaplul do sítě.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zkušený Theodor Gebre Selassie z Liberce.

Do druhého poločasu nastoupil Slovan živější. Hned v úvodu se dostal do větší příležitosti Jakub Nečas po pasu Gebre Selassieho, vyhrál souboj se Patrikem Šimkem, jenže v tísni zamířil hodně vedle.

Slovácko U Nisy znovu nedohrálo v plném počtu. V posledních šesti utkáních vidělo šest jeho hráčů červenou kartu a letos opět. V 69. minut putoval ze hřiště Rigino Cicilia za šlapák na Gebre Selassieho.

Domácí se v závěru hnali za vyrovnáním. Čtvrt hodiny před koncem chybělo Ondřeji Novotnému kousek, aby se dostal k míči. Slovácko těsnou výhru ubránilo a z Liberce veze tři body.

1. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 31. Petržela. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Vodrážka - Hrubeš (video). ŽK: Nečas, Koscelník, Gebre Selassie - Divíšek, Mareček, Svědík (trenér), Sadílek. ČK: 69. Cicilia (Slovácko). Diváci: 2499 (omezený počet).
Liberec: Knobloch - Koscelník, Mikula, Purzitidis, Fukala - Havelka, Gebre Selassie - Nečas (81. Faško), Matoušek (63. Gembický), Mészáros (46. Rondič) - Rabušic (71. Novotný). Trenér: Hoftych.
Slovácko: Bajza - Reinberk (84. Kalabiška), Šimko, Kadlec, Divíšek - Daníček, Mareček (56. Havlík) - Petržela (56. Navrátil), Sadílek, Holzer (64. Kohút) - Jurečka (64. Cicilia). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: