Hlavní obsah

Pozdvižení na judistickém tatami! Rumunský trenér profackoval Němku, ta se ho zastává

Nejdřív ji čapnul za kimono a několikrát s ní zatřásl, aby jí následně vlepil i pár facek na tvář. Záběry rumunského trenéra Cluaudia Pusy, jak před zápasem olympijského turnaje judistek přistupuje ke své německé svěřenkyni Martyně Trajdosové, jsou masivně sdíleny na sociálních sítích a u části lidí vyvolaly znepokojení a odpor. Zareagovala i mezinárodní federace juda.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Německá judistka Martyna Trajdosová.

Článek

Dvaatřicetiletá rodačka z polského Belchatówa reprezentující Německo však podobným názorům nerozumí. Svého kouče se naopak zastala a vysvětlila, že jde o součást předzápasového rituálu.

„Svého trenéra jsem o to požádala, takže ho prosím neobviňujte. Potřebuji to před svými zápasy, abych se vyburcovala. Trenér prostě dělá pouze to, co po něm chci, aby mě nastartoval," uvedla někdejší bronzová medailistka z MS na svém Instagramu.

Trajdosové však netradiční rituál mezi nejlepších šestnáct ve váhové kategorii do 63 kilogramů nepomohl, když nestačila na Maďarku Szofi Özbasovou.

Mezinárodní federace juda nicméně neměla pro rituál pochopení a udělila trenérovi rumunského původu oficiální varování. "Judo je výchovný sport a nemůže tolerovat takové chování, jež je namířeno proti jeho morálnímu kodexu," uvedla IJF na twitteru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martyna Trajdos (@martyna_trajdos)

Reklama

Související témata: