Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 3:2Sigma školila při standardkách. Chvátal má tři asistence a Jílek první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vepřek 1 : 0
20. Toml 1 : 1
45. Zifčák 2 : 1
52. Hála 3 : 1
77. Solil 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Atraktivní ofenzivní podívanou zhlédli fanoušci na Andrově stadionu v Olomouci. Sigma zdolala v sobotním duelu 2. kola ligy fotbalisty Pardubic 3:2. Dva góly vstřelila z rohových kopů, tři nahrávky nastřádal slovenský obránce Juraj Chvátal a nový trenér Václav Jílek se těší z první výhry na lavičce Hanáků v této sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tomáš Solil z Pardubic a Roman Hubník z Olomouce.

Článek

Pardubickým se před týdnem nepovedl start do zápasu s Karvinou a brzy inkasovali i na Hané, když nezvládli standardní situaci. Chvátal nasměroval míč po rohovém kopu po zemi do vápna, kam si naběhl zcela osamocený Vepřek a střelou z první rozvlnil síť.

Východočeši však brzy odpověděli. Po centru Černého ještě vyškrábl Černého hlavičku nad břevno Macík. Jenže pak přišla 20. minuta a rohový kop, po němž už hosté jásali. Čelůstka poslal balon do šestnáctky, Čihák hlavičkoval na zadní tyč a Toml ho zblízka dopravil do brány.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu, vpravo jeho autor Martin Toml.

Přesto do kabin odcházela spokojenější Sigma a klíčovou roli opět sehrál roh. Chvátal ve 45. minutě zakroutil míč na zadní tyč a Zifčák, který na pravém kraji zálohy dostal přednost před Matouškem, hlavou vrátil Olomouci vedení. Mohlo být dokonce výraznější, jenže Růsek po krásném centru Hály v obrovské šanci poslal balon hlavou vedle.

Hanáci byli blízko pojistky také v úvodu druhé půle. Střídající Vaněček, který nahradil Daňka, uvolnil Zifčáka. Jenže muž, jenž v předloňské sezoně pomohl Pardubicím k postupu mezi elitu, druhý gól nezapsal. Jeho ránu vyrazil Letáček na roh. Třetího zásahu se ovšem Jílkova parta přece jen dočkala. Skvělý Chvátal adresoval třetí gólovou přihrávku, lahůdkově vybídl Hálu, a ten prostřelil Letáčka mezi nohy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Michal Beran z Pardubic ztratil kopačku při střetu s Michalem Vepřekem z Olomouce a Tomáš Solil z Pardubic.

Diváci na Andrově stadionu byli namlsaní, jenže Pardubičtí nic nezabalili. V 63. minutě rozezvučel Tischler po akci z pravé strany levou tyč. Střídající Huf poté provětral rukavice Macíka, ale slovenský gólman podruhé lovil míč z brány až v 77. minutě, kdy Solil z hranice pokutového území zakroutil balon parádně k tyči. Olomoučtí ve druhé půli dvakrát skórovali, jenže jejich trefy sudí neuznali pro ofsajd a když ve velké příležitosti selhal  Poulolo, o tříbodový zisk se strachovali až do konce. Skóre 3:2 se však už nezměnilo.

Sigma dosáhla na výhru na vlastní půdě poprvé od 20. února, kdy zdolala 1:0 Brno.

Sigma Olomouc - FK Pardubice 3:2 (2:1)
Branky: 8. Vepřek, 45. Zifčák, 52. Hála - 20. Toml, 77. Solil.
Rozhodčí: Klíma - Antoníček, Dresler - Julínek (video). ŽK: Beran, Cadu (oba Pardubice). Diváci: 2465 (omezený počet)
Olomouc: Macík - Chvátal, Hubník, Beneš, Vepřek (83. Zmrzlý) - Sedlák, Breite - Zifčák (69. Matoušek), Daněk (46. Vaněček), Hála (76. Zahradníček) - Růsek (76. Poulolo). Trenér: Jílek
Pardubice: Letáček - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek (69. Šimek) - Tischler (87. Lupač), Beran, Solil, Kostka (62. Huf) - Černý (69. Dufek). Trenér: Novotný

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články