Hlavní obsah

Zmeškal jsem rok a půl života svých dětí, to mi nikdo nevrátí, končím, říká olympijský šampion

Olympijský vítěz a mistr světa v plážovém volejbalu Phil Dalhausser ukončil po vyřazení v osmifinále her v Tokiu kariéru. Jednačtyřicetiletý Američan se chce věnovat rodině a tréninku mládeže.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Olympijský vítěz a mistr světa v plážovém volejbalu Phil Dalhausser

Článek

"Nedávno jsem seděl v tichém pokoji a měl jsem čas přemýšlet. A spočítal jsem, že jsem zmeškal rok a půl života svých dětí," citovala agentura AP Dalhaussera po osmifinálové prohře 21:14, 19:21 a 11:15 s katarskou dvojicí Šaríf Janus, Ahmed Tidžan.

"To už mi nikdo nevrátí. Sport a všechno kolem miluju, dal mi toho hrozně moc, ale myslím, že přišel čas se posunout dál a trávit víc času s rodinou," přidal Dalhausser.

Dalhausser získal olympijské zlato v roce 2008 v Pekingu spolu s Toddem Rogersem, s kterým má na kontě také titul z mistrovství světa v roce 2007. O dva roky později vybojovali bronz.

Po neúspěšné obhajobě na hrách v Londýně se Dalhausser vrátil k Nicku Lucenovi a na olympiádě v Riu skončili pátí. Po vyřazení v osmifinále v Tokiu se chce vedle rodiny věnovat také trénování mládeže.

"Dvacet let jsem k živobytí používal tělo, teď chci začít používat hlavu a mozek. Našel jsem si něco, co bych chtěl dělat, a doufejme, že i z toho se stane obživa," prohlásil Dalhausser.

Reklama

Související témata: