Hlavní obsah

Pět stehů Sáčkovi štěstí nepřineslo. Na Monako musí Sparta dorůst, má jasno

Docela si věřili. Na trávníku ovšem tváří v tvář třetímu týmu francouzské ligy rychle pochopili, že narazili na svůj strop. Fotbalisté pražské Sparty podlehli v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů Monaku 0:2 a k odvetě odletí bez valných nadějí. „Když vedli, už bylo znát, jak jsou nahoře, jak jsou sebevědomí, dobře si to ťukali. Moc chyb vzadu nedělali, takže bylo složité dostat se vůbec k míči,“ netají záložník Michal Sáček, že průběh utkání byl pro Letenské frustrující.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček (vpravo) ze Sparty Praha během utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem.

Článek
Fotogalerie

O spolehlivého fotbalistu se údajně zajímá italská Spezia a další zahraniční kluby. Zatím se ovšem činí v rudém dresu. Na duel s Monakem se vyzdobil netradičně, z víkendového duelu v Liberci zbyl Michalu Sáčkovi v obličeji otisk kopačky mazáka Gebre Selassieho. „Má jen pět stehů pod okem, bude v pořádku," avizoval trenér Pavel Vrba.

Sáček odehrál proti Monaku celé utkání, ani on ovšem na silného protivníka nic nevymyslel. Zápas jasně ukázal, že Sparta ještě musí dozrát, než se bude moci s podobnými celky měřit.

„Asi ano, máme hodně mladých a tohle jsou strašně těžké zápasy. Ale tak to prostě je, kvalitu máme a potřebujeme nabrat zkušenosti. A jen zápasy proti tak těžkým soupeřům nás mohou posouvat dál," připouští Michal Sáček v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček během tréninku před utkáním s Monakem se svou novou "ozdobou".

Jen chvíli žila naděje, že by Sparta mohla favorita něčím zaskočit. „První poločas z naší strany nebyl úplně špatný, měli jsme jednu šanci. Byly pasáže, kdy jsme drželi míč. Ve druhé půli už to bylo obráceně, běhali jsme za míčem, snažili se dostupovat... Ale oni mají takovou kvalitu, že z toho vždycky vylezli. Ke konci už nám docházely síly, bylo to těžké," líčil průběh utkání.

Mrzí ho, že oba góly mužstvo inkasovalo po prohraných soubojích, ne z vyložených a vypracovaných akcí.

„Věděli jsme, že nemůžeme dělat standardky, že na ně mají skvělé hráče. Potvrdilo se, hned z prvního rohu udeřili... Druhý gól? Nejdřív brejk, pak míč ve vzduchu a já prohrál souboj. To bylo klíčové, bohužel," bral Sáček díl viny na sebe.

Reklama

Související témata: