Hlavní obsah

Golfistka Spilková je na OH po druhém kole na 24. místě, vede Nelly Kordová

Aktualizováno

Golfistka Klára Spilková klesla po druhém kole olympijského turnaje ze sedmého na dělené 24. místo. Oproti úvodnímu dnu si na hřišti v Kasumigaseki Country Clubu o jednu ránu pohoršila a v polovině soutěže má na kontě tři rány pod par. Vedení se ujala Nelly Kordová z USA s bilancí -13.

Foto: Toby Melville, Reuters

Golfistka Klára Spilková klesla po druhém kole olympijského turnaje ze sedmého na dělené 24. místo

Článek

Šestadvacetiletá Spilková dnes skórovala na šesté a šestnácté jamce, kde zahrála birdie. Ztratila jen na devítce, kde zapsala bogey, jinak se celé kolo držela v paru a připsala si 70 ran. Stále má šanci na vylepšení umístění z Ria de Janeiro, kde při obnovené premiéře golfu pod pěti kruhy obsadila 48. místo.

"Jsem spokojená. První den mi padalo trošku víc patů, ale tentokrát zase byla lepší hra v poli," zhodnotila druhý den Spilková. Ztrácí jen dvě rány na umístění v desítce. "Může se stát cokoli. Třeba se to další den spojí, budu super v poli a začnou padat i trošku paty. Moc bych si to přála."

Turnaji hrozí zkrácení na tři kola kvůli bouřkám, které mají přijít v sobotu. "Většinou nás nechají přijít na hřiště, abychom to zkusily odehrát, což je cíl. A někdy čekáme hodiny a hodiny, než to zruší, a to se může klidně v sobotu stát," uvažovala Spilková.

Světová jednička Nelly Kordová dnes zazářila výkonem 62 úderů a mrzet ji nemuselo ani double bogey na 18. jamce. Celkem totiž zahrála devět birdie a na šesté jamce dokonce eagle. O druhé místo se nyní dělí s odstupem čtyř ran trojice hráček. Po prvním kole vedoucí Švédka Madelene Sagströmová je o další ránu zpět pátá.

"Nemyslela jsem na to. Jen jsem si říkala, že jdu na osmnáctku a mám dobrý náskok. Jamka se mi nepovedla, ale to je golf. Tak to někdy chodí," řekla třiadvacetiletá Kordová. Celkem zahrála v druhém dnu devět birdie a na šesté jamce dokonce eagle.

O druhé místo se nyní dělí s odstupem čtyř ran trojice hráček. Po prvním kole vedoucí Švédka Madelene Sagströmová je o další ránu zpět pátá.

Druhá z dcer bývalého českého tenisty Petra Kordy Jessica zahrála 67 ran a posunula se na jedenácté místo.

Golf:
Ženy - po 2. kole:
1. N. Kordová (USA) 129 (67+62)
2. Ašoková (Indie) 133 (67+66)
3. Körstzová Madsenová 133 (69+64) a Pedersenová (obě Dán.) 133 (70+63)
...24. mj. Spilková 139 (69+70).

Reklama