Hlavní obsah

Jihlava - Dukla 0:0Horáci v duelu neporažených pohrdli dlouhou přesilovkou, oba soupeři vévodí tabulce

Fotbalisté Dukly Praha přečkali v předehrávce 3. kola druhé ligy na hřišti Jihlavy takřka celý zápas v oslabení a po remíze 0:0 se dostali do čela neúplné tabulky. Na svém kontě mají stejně jako jejich dnešní soupeř sedm bodů, disponují ale o gól lepším skóre (5:2). Program pokračuje dalšími čtyřmi zápasy v sobotu a třemi v neděli.

Foto: fcvysocina.cz, Michal Boček

Falaye z Dukly v obležení hráčů Jihlavy.

Článek

Vývoj utkání výrazně ovlivnil faul Jana Peterky na unikajícího Filipa Vedrala, po němž obránce hostů obdržel už v 11. minutě červenou kartu. Jihlava v početní výhodě svého soupeře přestřílela 15:6, výraznou brankovou příležitost si však proti pozorně bránící Dukle nevytvořila.

Oba týmy vyšly poprvé v sezoně střelecky naprázdno, nadále si však drží neporazitelnost.

„Musím říct, že v situaci, ve které jsme se hned v úvodu ocitli, by málokteré mužstvo zvládlo utkání takhle dohrát. Bylo vidět, jak kluci na hřišti bojovali jeden za druhého a nechtěli prohrát. O poločase jsme si dokonce řekli, že je v našich silách i zvítězit. To se nepovedlo, ale bod bereme všema deseti," cení si Bohuslav Pilný, trenér Dukly.

„Byl vykoupený velkým nasazením a pracovitostí celého mužstva. Nám první minuty utekly a vyvrcholily červenou kartou. Soupeř byl poté nebezpečný a my jsme se do hry dostávali pomaleji. Čekali jsme na standardky a na brejky a měli jsme i šance. Bod je o to cennější, že ho vezeme z venku. V téhle soutěži a za tohoto průběhu má velkou váhu," poukazuje Pilný.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Raplík - Poživil, Kotalík. ŽK: Křivánek (Jihlava). ČK: 11. Peterka (Dukla). Diváci: 535.

Reklama

Související témata: