Hlavní obsah

Chrudim - Třinec 3:0Sparťanův bratr přispěl k první výhře, Zbrojovka padla v Prostějově

Praha
Aktualizováno

Čtyři týmy byly před 3. kolem fotbalové Fortuna Národní ligy bez zisku jediného bodu. V přímém souboji dvou z nich čekání na úspěch ukončila výhrou 3:0 domácí Chrudim, naopak Třinec zůstane u dna tabulky. Prostějov porazil Brno 2:0 a připravil mu první porážku v sezoně. Opava zdolala Vyškov 1:0 a Líšeň remizovala s Ústím nad Labem 0:0.

Foto: mfkchrudim.cz

Trenér Chrudimi Jaroslav Veselý.

Článek

Jak Východočeši, tak Slezané vyšli v prvních dvou kolech bodově naprázdno. MFK podlehl rezervě Sparty a Vlašimi, celek zpod Javorového nestačil na Ústí a Duklu.

„Nula bodů po dvou kolech nás neskutečně mrzí. Chceme hrát do osmého místa. Dvě porážky na tom nic nemění, sezona je dlouhá," přál si trenér devátého týmu loňské sezony František Straka.

Jeho hoši ovšem vyšli znovu naprázdno. Skóre otevřel gólem už v 5. minutě Petr Rybička, v závěru přidali pojišťující góly Petr Juliš, mladší bratr sparťanského útočníka Lukáše Juliše, a David Surmaj. Chrudim se díky zisku prvních bodů v nové sezoně odpoutá ze dna tabulky, kde naopak Slezané zůstanou.

Prostějovští porazili Zbrojovku Brno 2:0 a dočkali se prvních bodů v novém ročníku. O jejich výhře rozhodl krátce před pauzou Jan Koudelka, pojišťující druhý gól přidal po hodině hry Filip Žák. Prostějov tak už není poslední, Brno naopak po předchozích dvou výhrách poprvé padlo.

Opava po sestupu z první ligy  poprvé naplno bodovala. Doma zdolala nováčka soutěže Vyškov těsně 1:0, když jediný gól vstřelil Lukáš Holík. Opavští tak mají po třech kolech čtyři body, Vyškov je ve spodních patrech tabulky se ziskem jediného bodu.

Fotbalisté Líšně a Ústí nad Labem si rozdělili po bodu. V utkání byla aktivnější Líšeň, která si také vypracovala více šancí než soupeř. Žádná se však neujala, podobně jako na straně Ústí, a diváci se tak gólu nedočkali. Líšeň po třech kolech nepoznala hořkost porážky.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Třinec 3:0 (1:0)
Branky: 5. Rybička, 89. Juliš, 90.+2 Surmaj. Rozhodčí: Cieslar - Arnošt, Dohnálek. ŽK: Kesner, Řezníček, Šípek - Petráň, Ba. Diváci: 830.
Prostějov - Brno 2:0 (1:0)
Branky: 41. Koudelka, 62. Žák. Rozhodčí: Dorušák - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Bala, Machynek - Řezníček, Fousek, Hrabina. Diváci: 820.
Líšeň - Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Ulrich - Kotík, Vyhnanovský. ŽK: Otrísal, Jeřábek, Silný - Miskovič, Čičovský, Brak. Diváci: 560.
Opava - Vyškov 1:0 (1:0)
Branka: 32. Holík. Rozhodčí: Černý - Melichar, Lakomý. ŽK: Didiba, Helebrand, Hnaníček - Jambor, M. Vintr, Ilko, O. Vintr. Diváci: 1141.

Reklama

Související témata: