Hlavní obsah

Zlín - Teplice 3:0Zlín slaví první body v sezoně, výhry se dočkal po třinácti zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Matejov 1 : 0
54. Vraštil 2 : 0
90. Poznar 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína zvítězili v sobotním utkání 3. kola nad Teplicemi jasně 3:0, v lize vyhráli po 13 zápasech a získali první body v sezoně.

Foto: Sport.cz

Útočník Zlína Tomáš Poznar.

Článek

Aktivněji vstoupili do zápasu hosté, kteří ovládli střed hřiště a po křídlech se snažili najít mezeru ve zlínské obraně. Po chybě Matejova se do slibné brejkové pozice dostal v osmé minutě Kodad, ale selhal v zakončení.

Zlín nedokázal udržet míč, vázla mu rozehrávka i přechod do útoku, proto se do střeleckých příležitostí příliš nedostával. První slibnou akcí byla střela Dramého po individuálním průniku, která však skončila po teči těsně vedle.

Přesto se po půl hodině hry jako první radovali domácí. Po centru Dramého posunul Hrubý v šestnáctce míč Matejovovi a ten překonal Grigara. Ve 39. minutě mohl vedení navýšit Poznar, ale mířil nad bránu, mezi tyče se netrefil ani Hrubý.

Po přestávce pokračovali Zlínští v nátlakové hře, což přineslo druhý gól. Po centru Dramého si nejvýš vyskočil Vraštil a počtvrté ve své prvoligové kariéře skóroval.

Domácí zcela ovládli dění na trávníku a dostali se do dalších šancí. Po střele Čanturišviliho ještě zachránila Grigara tyč, ale brankářský veterán mezi tyčemi už v poslední minutě nezabránil ve skórování kapitánovi Poznarovi. Severočeši vypadli z útočné role a ani v závěru branku "Ševců" nijak neohrozili.

Zlín se tak dočkal třech domácích bodů po šesti ligových duelech, Teplice venku nezvítězily pojedenácté za sebou, z toho zaznamenaly osmou prohru.

3. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - FK Teplice 3:0 (1:0)
Branky: 34. Matejov, 54. Vraštil, 90. Poznar. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Hurych - Julínek (video). ŽK: Hlinka - Jukl. Diváci: 2326.
Zlín: Dostál - Vraštil, Kolář, Procházka, Matejov (55. Fillo) - Hlinka (85. Tkáč), Conde - Dramé (85. Simerský), Hrubý (74. Čanturišvili), Reiter (74. Fantiš) - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Teplice: Grigar - Laňka (46. Hasil), Knapík, Chlumecký, Hyčka (60. Mareš) - Černý (87. Švanda), Mareček, Jukl, Trubač (46. Krunert), Kodad (46. Moulis) - Ledecký. Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: