Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 1:1Pardubice na první podzimní výhru dál čekají

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Kostka 1 : 0
75. Skalák 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic, kteří v loňském ročníku představovali příjemné překvapení ligové soutěže, v nové sezoně dál čekají na první výhru. V utkání 3. podzimního kola totiž ve vršovickém azylu s Mladou Boleslaví remizovali 1:1 a připsali si tak na konto teprve druhý bod. Středočeši byli sice po většinu zápasu lepším týmem, nerozhodný výsledek jim ale zachránil až čtvrthodiny před koncem střídající Skalák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Pardubic slaví gól v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Nic nebylo platné Jarolímovým svěřencům, že měli po většinu první půle herně navrch. Jejich ofenzivní snažení vytrvale končilo v uctivé vzdálenosti před pardubickou šestnáctkou, takže gólman Markovič mohl být v klidu.

Chyběla přihrávka, nápad, moment překvapení, stejně jako důraz v pokutovém území. A protože i centry hledající kanonýra Škodu byly příliš signalizované a nepřesné, nehrozilo domácí brance žádné nebezpečí.

Jedinou trochu zajímavější akci předvedl Preisler, jenže jeho pokus o střelu byl až zoufale nepřesný.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Pardubic bojovali ve vršovickém Ďolíčku o body s Mladou Boleslaví.

Pardubicím tak stačilo disciplinovaně bránit a trpělivě čekat na příležitost. Ta sedm minut před přestávkou skutečně přišla. Po rychlém Markovičově rozehrání doputoval míč přes Černého a Berana až ke Kostkovi, který skvostnou přihrávku zužitkoval ve vedoucí gól. Mladoboleslavský brankář Šeda sice střelu tečoval, ale ta přesto skončila za jeho zády.

Po změně stran se hosté logicky hnali za vyrovnáním a donutili Pardubice už jen bránit. Milan Škoda měl ke gólu blízko, ale po hodině hry trefil jen tyč, střídající Skalák bránu pro změnu přestřelil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují po gólu Jiřího Skaláka ve vršovickém Ďolíčku, kde byly jejich soupeřem Pardubice.

Čtvrthodiny před koncem se ale Mladá Boleslav přece jen dočkala. Po rychlém vpádu našel sedmnáctiletý Lukáš Mašek hlavou Skaláka zapomenutého u tyče Markovičovy brány a ten rovněž hlavou stav zápasu srovnal.

Povzbuzení hosté zatlačili Pardubice k šestnáctce, ale vítězný gól už nepřidali, takže u Botiče se body dělily.

FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branka: 38. Kostka - 75. Skalák. Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Kubr - Zelinka (video). ŽK: Cadu, Toml, Tischler  - Dancák, Suchý.
Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Solil, Červ (71. Sláma) - Kostka (85, Halász), Beran (85. Huf), Tischler - Černý (57. Chytil). Trenér: Novotný.
Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Ladra (75. Stránský), Matějovský (75. Smrž), Dancák, Ewerton (62. Skalák)  - Škoda, Fila (62. L. Mašek). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: