Hlavní obsah

Švýcarské fotbalisty po Petkovicovi povede bývalý reprezentant Yakin

Novým trenérem fotbalového národního týmu Švýcarska je Murat Yakin. Šestačtyřicetiletý bývalý reprezentant nahradil Vladimira Petkovice a podepsal se svazem smlouvu do konce kvalifikace o mistrovství světa v Kataru 2022 s opcí na prodloužení.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Novým trenérem Švýcarska je Murat Yakin. Snímek jej zachycuje v roce 2013 coby kouče Basileje.

Článek

Devětačtyřicetinásobný reprezentant Yakin se přesunul k národnímu mužstvu od druholigového Schaffhausenu. Předtím trénoval například Sion, Grashopper Curych, Spartak Moskva či rodnou Basilej, kde v době své aktivní kariéry nosil kapitánskou pásku.

"Reprezentace pro mě jako hráče byla vždy srdeční záležitostí. Je pro mě velká čest a radost zastupovat naši zemi i jako trenér. Jsem přesvědčen, že s tímhle skvělým týmem kvalifikaci o mistrovství světa zvládneme a budeme slavit další úspěchy," uvedl bývalý stoper Yakin.

Petkovic vedl švýcarskou reprezentaci od roku 2014 a na letošním mistrovství Evropy s ní přes mistry světa Francouze postoupil do čtvrtfinále. Poté přijal nabídku od Bordeaux. Také kvalifikaci o MS rozehráli Švýcaři úspěšně, ve skupině C s favorizovanými mistry Evropy Italy vyhráli oba úvodní zápasy.

Reklama

Související témata: