Hlavní obsah

Takhle jsem to nechtěl. Hokejový mistr světa končí kariéru už v 31 letech

Stockholm/Praha

Poslední zápas odchytal předloni 16. prosince, a přestože mu je teprve jednatřicet let, žádný další už nepřidá. Švédský hokejový gólman a majitel kompletní sbírky medailí ze světových šampionátů Anders Nilsson v neděli oznámil konec kariéry. Můžou za to následky otřesu mozku a potíže s krkem.

Foto: Profimedia.cz

Švédský brankář Anders Nilsson během MS 2018, na němž získal zlato.

Článek

„Kvůli příznakům otřesu mozku a problémům s krkem je pro mě nemožné pokračovat v kariéře profesionálního brankáře. Takhle jsem kariéru samozřejmě končit nechtěl, ale dosáhl jsem svých dětských snů - chytat v NHL a reprezentovat svou zemi na mistrovství světa," uvedl Nilsson na sociálních sítích.

Rodáka z Luley draftoval do NHL v roce 2009 NY Islanders jako 62. pořadí. Kromě Ostrovanů nastupoval v nejlepší hokejové lize světa i za Edmonton, St. Louis, Buffalo, Vancouver a Ottawu, celkem odchytal 161 zápasů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anders Nilsson (@andersnilsson31)

Loni v dubnu byl spolu s Mariánem Gáboríkem vyměněn do Tampy Bay, stejně jako slovenský útočník ale kvůli zdravotním problémům za úřadující šampiony Stanley Cupu neodehrál jediný duel.

Kromě NHL si vyzkoušel i nejvyšší švédskou soutěž za mateřskou Luleu, rok strávil i v Kazani v KHL. Největším Nilssonovým úspěchem s reprezentací je titul mistrů světa z roku 2018 v Dánsku, ke kterému pomohl třemi čistými konty. Má i stříbro z MS 2011 a bronz z roku 2014.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články