Hlavní obsah

Barcelona se pokusila zablokovat Messiho odchod u soudu

Ztratit Messiho? Jen to ne. Fotbalová Barcelona je nejspíš ochotna udělat všechno možné, aby v jejím dresu Argentinec pokračoval v kariéře. Jeden z členů FC Barcelona se u francouzského soudu a Evropské komise pokusil zablokovat odchod Lionela Messiho. Hvězdný argentinský fotbalista by měl zamířit do Paris St. Germain poté, co si ho katalánský klub kvůli pravidlům finančního fair play nemůže dovolit.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalový útočník Lionel Messi končí v Barceloně. Klub se chce obrátit na soud.

Článek

Stížnost podal právník Juan Branco zastupující jednoho ze zhruba 140 tisíc členů Barcelony. Podle agentury Reuters se v dokumentu poukazuje na to, že francouzský svaz záměrně přehlíží porušování finančního fair play ze strany Paris St. Germain, aby mu umožnil konkurovat největším klubům.

Tím by podle stížnosti Messiho odchod do Francie narušil fotbalový trh za nezákonné státní pomoci. Evropská komise, vedení francouzské ligy ani Paris St. Germain se k tomu zatím nevyjádřilo.

Čtyřiatřicetiletý Messi strávil v Barceloně celou kariéru. Odehrál za ni 778 zápasů a se 672 brankami je suverénně nejlepším střelcem v klubové historii. Mimo jiné s ní vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

Messi už byl na odchodu z katalánského klubu před rokem po skončení sezony 2019/20, v níž Barcelona zůstala bez trofeje a ve čtvrtfinále Ligy mistrů utrpěla debakl 2:8 od Bayernu Mnichov. Tehdy chtěl využít klauzule ve smlouvě, ale nakonec se rozhodl v Barceloně zůstat, protože se s ní nechtěl soudit.

Nyní se sice s klubem údajně dohodl na novém kontraktu s nižším platem, ten však nebyl uznán, protože Barcelona s dluhem 1,173 miliardy eur a vysokými výdaji na platy hráčů nedokázala splnit regule španělského svazu.

Reklama

Související témata: