Hlavní obsah

Propastný rozdíl! České hvězdě nabízejí v NHL o 44 milionů méně, než by si představovala

Detroit/Praha

Po dubnové výměně z Washingtonu pookřál, v 11 zápasech v Detroitu si udržoval průměr bodu na utkání, takže když po sezoně doběhla českému útočníkovi Jakubu Vránovi dvouletá smlouva na celkem 6,7 milionu dolarů a stal se chráněným volným hráčem, logicky by si chtěl přijít na lepší peníze. S Red Wings se však prozatím nedohodl a ve středu 11. srpna může čekat obě strany arbitráž. A představy klubu a hráče se dost rozcházejí...

Foto: Profimedia.cz

Útočník Detroitu Jakub Vrána.

Článek

Licituje se o každou tisícovku dolarů. A pokud by na arbitráž skutečně došlo, nezřídka kdy se klub neštítí před nezávislým soudcem vylíčit všechny záporné vlastnosti daného hráče jen proto, aby ušetřil na jeho platu.

Čas na podpis smlouvy se však Vránovi a Detroitu krátí. Arbitráž, která může přiřknout roční nebo dvouletý kontrakt, je stanovena na 11. srpna. Většinou však na ni nedojde. Třeba loni se k ní přihlásilo 26 hráčů, nakonec ale u ní skončil jen útočník Detroitu Tyler Bertuzzi. Zbylá pětadvacítka našla se svým klubem společnou řeč.

Uznávaný zámořský novinář Sportsnetu Elliotte Friedman v pondělí přišel s informací, že představy Vrány a Rudých křídel se prozatím dost liší. Zatímco pětadvacetiletý pražský rodák by rád smlouvu na 5,7 milionů dolarů za rok (zhruba 123 milionů korun), klub nabízí „jen" 3,65 milionu dolarů (79 milionů korun).

Což je propastný rozdíl, zhruba 44 milionů korun. Friedman však jedním dechem dodává, že i přesto může dojít k dohodě ještě před arbitráží. Opravdu se tak stane, nebo o kompromisu bude muset ve středu rozhodnout nezávislý soudce?

Reklama

Související témata: