Hlavní obsah

Celtic - Jablonec 3:0V pekle měl Jablonec k zázraku daleko. Teď ho čeká Žilina

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Turnbull 1 : 0
55. Turnbull 2 : 0
73. Forrest 3 : 0
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

V ďábelské atmosféře chtěli Evropě ukázat zázrak, kouzla jim však chyběla. Jablonec padl na hřišti Celtiku Glasgow jasně 0:3. V součtu s domácím duelem za skotským velkoklubem zaostal 2:7. V Evropské lize tak končí hned ve 3. předkole. Ovšem ještě má možnost postoupit alespoň do základní skupiny Konferenční ligy. V její závěrečné kvalifikaci na zelenobílé čeká prestižní souboj s rozjetou Žilinou.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Fanoušci v Celtic Parku

Článek

Zatímco před týdnem na severu Čech padly během první dvacetiminutovky hned tři góly, po uvolnění proticovidových opatření poprvé zaplněný Celtic Park viděl premiérovou branku až po polovině úvodní části. Už ve 14. minutě se sice trefil aktivní Furuhaši, gól neplatil kvůli hraničnímu ofsajdu.

Téměř šedesát tisíc diváků zařvalo až ve 25. minutě. Taylor po zaváhání v obraně vysunul Turnbulla a ten z levé strany poslal míč podél Hanuše do branky. 22letý záložník pak přidal ve druhém poločase i pojistku. Deset minut po pauze napálil míč z 21 metrů přesně k tyči a zvýšil na 2:0.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Vojtěch Kubista (vlevo) z Jablonce a Jan Hanuš z Jablonce v utkání 3. předkola Evropské ligy.

Byť zelenobílí hrající v nových černých dresech odvetu začali odvážněji než před týdnem, k ohrožení domácí branky se prakticky nedostávali. Mezi tyče v prvním poločase zamířil jen Houska. Druhou nebezpečnější akci před gólmanem Hartem obstaral ještě ve 21. minutě Kratochvíl, jeho překvapivý pokus mířil nad břevno. V 53. minutě se stejný hráč pokusil přelobovat Harta po Schickově vzoru z letošního EURO z poloviny hřiště, cíl minul.

Výrazněji český pohárový zástupce zahrozil po hodině hry, kdy měl ve dvou minutách dvě obrovské příležitosti. Nejprve Doležalovu ránu Hart vyrazil na roh, poté se gólman blýskl i při Kratochvílově střele zblízka. Jak se proměňují šance záhy Severočechům ukázal Forrest. Do sítě doklepl dvacet minut před koncem Édouardův pokus. Ten Hanuš ještě dokázal zastavit, na dorážku už neměl nárok. Pohodový závěr Skotům narušil už jen výtržník vběhnuvší na hřiště. Na Celtic ve 4. předkole Evropské ligy čeká Alkmaar, Jablonec se v česko-slovenském souboji utká se Žilinou, která smetla Tobol Kostanaj 5:0.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Celtic Glasgow - FK Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 26. a 55. Turnbull, 73. Forrest. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Koslowski (všichni Něm.). ŽK: Furuhaši, Montgomery - Kratochvíl, Holík. První zápas: 4:2, postoupil Celtic
Sestavy:
Celtic: Hart - Ralston, Welsh, Starfelt, Taylor - Turnbull (73. Ajeti), Rogic (73. Soro), McGregor (84. Bitton) - Forrest, Furuhaši (65. Édouard), Christie (73. Montgomery). Trenér: Postecoglou
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec (88. Martinec) - Pleštil (70. Malínský), Houska, Kratochvíl, Pilař (88. Smejkal) - Doležal (70. Čvančara). Trenér: Rada

Reklama

Související témata: