Hlavní obsah

Penalty? Řekli jsme si, že prostě všechny dáme a Hrušoun nějakou chytí! Stalo se, zářil Chorý

Plzeň

V prodloužení toužili vstřelil čtvrtý, postupový gól. Věděli, že jsou kvalitou výš než soupeř. Fotbalisté Plzně evidentně nechtěli penaltový rozstřel, který je vždy loterií. Čtvrteční odveta 3. předkola Konferenční ligy s velšským The New Saints ale po výsledku 3:1 do penalt dospěla. Viktoriáni se na půli hřiště chytili kolem ramen a rozstřel suverénně ovládli (4:1).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně dává branku z penalty.

Článek
Fotogalerie

„Na půlce jsme si říkali, že penalty prostě zvládneme. Když první Bogi (Beauguel) proměnil, spadlo to z nás. Věděli jsme, že Hrušoun něco chytne a že my dáme všechny. Stalo se. Kopnuli jsme je fantasticky a Hrušoun nás podržel," radoval se útočník Tomáš Chorý, autor branky na 2:1. A také jeden ze čtyř úspěšných penaltových exekutorů.

„Pár penalt Velšanů jsem před utkáním viděl, ale většina z dotyčných hráčů už vystřídala. Takže nebylo z čeho brát. Podařilo se mi chytit hned tu první, získali jsme psychickou výhodu. Navíc rozstřel byl před plzeňským kotlem. Je vždycky lepší chytat, když máte za zády vlastní fanoušky," doplnil brankář Aleš Hruška.

Společně se spoluhráči a realizačním týmem si po utkání užíval děkovačky s fanoušky. O to emotivnější, protože ještě v 90. minutě postupovali hosté. V nastavení se ale trefil Beauguel a zařídil prodloužení.

Byli jsme kousek od vyřazení, ví Hruška

„Když dal Bogi gól, cítil jsem obrovskou úlevu. Od začátku přípravy jdete za cílem, vybojovat základní skupinu. A my byli kousek od vyřazení. Bylo těžké dobývat jejich obranu, stáli vzadu v devíti lidech, skákali do střel. Nakonec jsme ale dokázali velký obrat," lebedil si Hruška, který za stavu 1:1 vyrazil na břevno ránu útočníka TNS.

Po prvním poločase to však na obrat nevypadalo, Velšané vedli 1:0. Celkově je hřál třígólový náskok, první zápas vyhráli 4:2. Po přestávce ale tlaku Viktorie neodolali. „Ve druhé půli už jsme měli závary, míče létaly kolem tyčí. Cítil jsem, že musí přijít okamžik, kdy se trefím. Škoda, že jsme nedali v prodloužení čtvrtý gól. Měl jsem k němu blízko, nastřelil jsem břevno. Ale pro fanoušky to musel být nádherný zážitek," pronesl Chorý.

Na hřiště vtrhnul dřív, než čekal. Z odvety uběhla sotva půlhodina a kouč Bílek ho vyslal do boje. „Vždycky jdu pomoct mužstvu, což je pro mě nejdůležitější věc. Snažil jsem se podržet míč, aby si kluci vzadu odpočinuli. A také, abych dal nějaký gól. Jsem šťastný, že mi to tam spadlo. Měl jsem šance v neděli v lize se Slováckem, ale bylo mi souzeno až teď," dodal Chorý.

Reklama

Související témata: