Hlavní obsah

Ústí - Prostějov 1:1Jarošík si do svého rodiště přijel pro bod

Návrat do známého prostředí absolvoval ve 4. kole fotbalové Fortuna Národní ligy prostějovský trenér Jiří Jarošík. S Moravany totiž pod hradem Střekovem vyzval Ústí nad Labem, na jehož lavičce úspěšně působil polovinu loňské sezony. Hanáci tady po poločase vedli, ale utkání nakonec skončilo remízou 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Jarošík (vlevo) ještě na lavičce Ružomberoku.

Článek

Třiačtyřicetiletý Jarošík z Ústí nad Labem navíc pochází. Na podzim minulého ročníku Severočechy dovedl na průběžné třetí místo tabulky, poté zamířil ke slovinskému šampionovi NK Celje. Páteční předehrávka mezi Ústím a Prostějovem měla pikantní příchuť také pro Vasila Kušeje. Jedenadvacetiletý útočník je odchovancem „Army" a v loňské sezoně za ni ve dvaceti pěti zápasech vstřelil dva góly.

Jarošík si se svými současnými svěřenci připsal v předešlém kole premiérovou výhru. Prostějov doma porazil Zbrojovku Brno a ukončil i čekání na bodový zisk. Ústečtí vyšli z úvodních tří kol s vyrovnanou bilancí. Nejprve porazili Třinec, poté nestačili na Jihlavu a naposledy se bez branek rozešli s Líšní.

Teď v Ústí prostějovský tým poslal do vedení ve třetí nastavené minutě prvního poločasu výstavním gólem do šibenice právě Kušej. Severočeši ve druhém poločase srovnali na konečných 1:1, když se po rohovém kopu prosadil Daniel Chodora.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Prostějov 1:1 (0:1)
Branky: 73. Chodora - 45.+3 Kušej. Rozhodčí: Švagr - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Brak - Schuster. Diváci: 936.

Reklama

Související témata: